S-A SEMNAT CONTRACTUL PENTRU REALIZAREA CENTRULUI DE AGREMENT DE PE FALEZA. ACESTA VA AVEA O CAPACITATE DE 300 DE PERSOANE

Un Centru de Agrement realizat pe faleza (in zona dintre scena si sediul ANAF Braila), in valoare de 1.263.955 lei, din care finantarea europeana este de 83,9% – este proiectul semnat ieri de primarul Marian Dragomir.

Edilul sef este multumit de faptul ca proiectul va fi realizat de o firma care are o experienta bogata in domeniu si care a construit si alte parcuri similare in tara: “Proiectul a fost depus in septembrie 2018, am semnat contractul de finantare in luna mai 2019, a fost derulata licitatia, iar astazi (ieri – n.r.), 8 august, semnam contractul de proiectare finala si executie. Castigatorul licitatiei este societatea Sport Play Systems din Turda. Parcul este finantat prin Programul Operational de Pescuit si Afaceri Maritime, masura 3.1. Implementarea strategiilor de dezvoltare locala.

Proiectul se va realiza pe spatiul verde dintre scena de la faleza si cladirea ANAF, pe aproximativ 10% din suprafata de acolo. Nu vor fi taiati pomi si vom realiza o zona foarte frumoasa. Centrul va avea o capacitate de 300 de persoane si se adreseaza tuturor categoriilor de varsta, fiind si un parc tematic. Va fi dotat cu urmatoarele lucruri: o corabie de foarte mari dimensiuni pentru copii, cu mai multe etaje, cu tobogane, scari, tuburi, plase si diverse jocuri, doua corabii cu un singur etaj, spatii de joaca cu tematica maritima dotate cu cauciuc de tip tartan pe toata suprafata parcului, aparate pentru fitness, echipamente de joaca, tobogane, balansoare, mese de tenis, sah si table, bancute pentru odihna, alei, un grup sanitar foarte modern si un gard colorat de mici dimensiuni”.

Intrebat daca nu se teme ca acest centru va fi vandalizat, edilul sef a explicat ca in apropiere exista un post al Politiei Locale si de asemenea, vor fi montate camere video.