SIMIONESCU: ALDE VA SUSTINE IN CONTINUARE PSD IN CLM BRAILA SI IN CJ. MUREA (ALDE) RAMANE VICEPRESEDINTE CJ BRAILA

ALDE va sustine in continuare PSD in Consiliul Local Municipal Braila si in Consiliul Judetean Braila, in ciuda opozitiei pe care acest partid o face social-democratilor la centru. Este concluzia unei discutii pe care conducerea PSD Braila a avut-o ieri cu presedintele ALDE Braila, Mihai Ruse.

Presedintele executiv PSD Braila, Aurel Simionescu ne-a declarat ca  seful ALDE a fost intrebat daca mai sustine sau nu PSD in administratia locala si raspunsul acestuia a fost afirmativ: “Nu a fost nicio negociere, a fost o discutie cu intrebarea ce ganduri au ei vizavi de Braila. Rezultatul, cel putin la discutia respectiva, a fost ca nu au vreun gand de plecare din functia de vicepresedinte CJ si nici de a renunta sa mai sprijine PSD in cadrul Consiliului Local Municipal si Consiliului Judetean. Domnul Murea (ALDE) va ramane vicepresedinte al CJ Braila si cele doua partide vor sustine in continuare PSD in plan local. Despre ce se intampla la Bucuresti nu am discutat”.

L-am mai intrebat pe Simionescu daca sunt adevarate zvonurile cu privire la faptul ca presedintele ALDE Braila, senatorul Mihai Ruse, ar fi interesat sa revina in PSD si ca ar fi in discutie o functie sau o eventuala candidatura a acestuia la alegerile din 2020.

Presedintele executiv PSD Braila a raspuns: “Nu am avut o astfel de discutie cu domnul Ruse. Eu am inteles ca dumnealor au inca o discutie luni, la Bucuresti, ca si la ei, la ALDE, lucrurile sunt complicate, unii zic ceva, altii zic altceva si vor avea luni o discutie clarificatoare in functie de care, dupa aceea, isi vor defini si ei pozitiile personale”.

Intrebat daca, de principiu, in cazul in care Ruse ar fi dornic sa treaca la PSD, ar fi primit de social-democrati, Simionescu a confirmat acest lucru.