SIRBU: APRECIEM FAPTUL CA CJ ESTE DE ACORD SA FINANTAM SI FOTBALUL BRAILEAN. PENTRU CA TOT NOI, CJ, IN ANII PRECEDENTI AM REUSIT SA INGROPAM SPORTUL BRAILEAN

Consilierul judetean Marian Sirbu (PNL) este multumit ca Asociatia Club Sportiv “Dacia Unirea” Braila a primit, in sfarsit, o finantare de la CJ, pentru desfasurarea unor activitati sportive. Mai concret, Dacia Unirea a primit astazi, ca urmare a votului consilierilor, o finantare de 556.225 lei pentru finantarea programului sportiv  “Braila – 100 de ani de traditie in fotbal”.

Sirbu a comentat a in anii trecuti, CJ “a ingropat sportul brailean”: “Apreciem efortul Consiliului Judetean de a fi de acord, in sfarsit, cu o propunere de-a noastra, sa finantam si fotbalul brailean si celelalte sporturi. Pentru ca tot noi (CJ Braila – n.r) in anii precedenti am reusit sa ingropam sportul brailean.

Ma uitam acum sa vad cu cine joaca Dacia Unirea: astazi joaca cu Recolta Gheorghe Doja. Va dati seama cu ce echipa jucam… Chiar e reprezentativa Braila in Liga a treia… Amintiti-va ca si noi am pus umarul cand am ingropat si echipa de baschet si tot ceea ce a insemnat sport la Braila. Noi va multumim ca in sfarsit sunteti de acord sa existe sport la nivelul judetului Braila”.

Presedintele CJ, Iulian Chiriac (PSD) a comentat ca problema nu a fost ca el sau altcineva nu si-ar dori finantarea sportului, ci faptul ca proiectele depuse de unele cluburi sportive nu se incadrau in conditiile legale, ca sa li se poata aproba finantarea: “De aceea am si luat cu totii, impreuna, hotararea de a se relua a doua sesiune de depunere a proiectelor. Au inteles ca trebuie sa aduca documente legale pentru aceste proiecte si uitati ca pana la urma am ajuns la un numitor comun si finantam si sportul de performanta in Braila. Eu sper ca la anul sa nu mai fie probleme, sa putem finanta din timp aceste programe sportive, astfel incat si cei care conduc aceste cluburi private sa poata sa-si faca un management sanatos pentru anul competitional viitor”.