VARGA, DESPRE POSIBILA TAXA DE INTRARE IN BUCURESTI: ESTE, DE FAPT, UN NOU BIR PENTRU CEI CARE SUNT NEVOITI SA SE DEPLASEZE IN BUCURESTI, DE CELE MAI MULTE ORI DE NEVOIE, NU DE PLACERE

Deputatul brailean Vasile Varga (PNL) este indignat de intentia primarului general al capitalei de a introduce o taxa sub forma de vinieta pentru intrarea in Bucuresti a masinilor care nu sunt inmatriculate in localitatea amintita si in judetul Ilfov. Varga este de parere ca aceasta taxa ar fi una este discriminatorie, avand in vedere numarul mare al romanilor care vin in Bucuresti cu diverse treburi, nu ca sa se plimbe.

Intr-un comunicat dat publicitatii, deputatul liberal declara: “Noua taxa solicitata de primarul Gabriela Vranceanu Firea este, de fapt, un nou bir pentru cei care sunt nevoiti sa se deplaseze in Bucuresti, de cele mai multe ori de nevoie, nu de placere.

Ce vina au brailenii care trebuie sa mearga in Bucuresti pentru anumite servicii medicale? Ce vina au brailenii care ajung in Bucuresti in cautarea unui loc de munca, pentru ca in judetul Braila nu mai au unde munci? Sau ce vina au brailenii ca trebuie sa mearga la Bucuresti, la copiii lor, studenti sau, pur si simplu, in interes de afaceri?

Noua taxa, ce ar urma sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2020, este menita sa acopere, in  realitate, gaurile din bugetul local al Primariei Capitalei, ca urmare a managementului dezastruos din ultimii trei ani.

Administratia PSD a cheltuit banii bucurestenilor si acum vor sa bage mana in buzunarele tuturor romanilor. Prin aceasta noua taxa, zecile de mii de romani care merg la Bucuresti repara greselile Primarului General al Capitalei, Gabriela Firea, care a consumat fara noima fondurile bucurestenilor. Asa intelege PSD sa-i protejeze  pe romani. Au spus mereu ca nu vor mari taxele si impozitele, ca nu vor introduce alte taxe, dar, de fapt, sub o forma mascata, pun o presiune din ce in ce mai mare pe veniturile oamenilor, pentru ca au ajuns la fundul sacului. Guvernul PSD – ALDE a devenit campion la contractarea de imprumuturi externe la cele mai mari dobanzi de pe piata interbancara si este, pe zi ce trece, tot mai putin credibil”.

Proiectul de hotarare cu privire la noua taxa se afla in dezbatere publica pana pe data de 30 septembrie, iar Vasile Varga spera ca “presiunea societatii civile sa fie suficient de puternica pentru ca acest proiect sa nu intruneasca votul majoritatii consilierilor locali ai Capitalei”.