13 SEPTEMBRIE, BIBLIOTECA JUDETEANA „PANAIT ISTRATI” – EXPOZITIE DEDICATA ZILELOR EUROPENE ALE PATRIMONIULUI

Vineri, 13 septembrie, de la ora 12:00, la Biblioteca Judeteana „Panait Istrati” Braila va avea loc o expozitie dedicata Zilelor Europene ale Patrimoniului.
“Patrimoniul cultural comun al Europei este dinamic si se imbogateste nu doar prin redescoperirea radacinilor comune ale popoarelor si natiunilor europene, ci si prin continua evolutie a initiativelor si programelor dedicate, printre care si Zilele Europene ale Patrimoniului. Acestea sunt recunoscute public si au propria lor mostenire si un clar caracter incluziv, care merita sa fie dezvoltat si studiat sistematic. De aceea, anul acesta, tema este <<Biblioteca, arhiva – trezorieri de patrimoniu cultural>>, prin care sa se reflecte semnificatiile anului 2019 pentru Romania, in contextul cultural european”, spun organizatorii.
Expozitia cuprinde carti vechi, romanesti si straine, aparute pana la 1900 – documente ce nu au mai fost prezentate publicului brailean pana acum. Expozitia va fi prezentata de Stefania Botez, consilier si de Giani Oltianu, sef Serviciul Judetean Braila al Arhivelor Nationale. Gazda va fi Ion Volcu, sef Birou Colectii Speciale din cadrul Bibliotecii Judetene „Panait Istrati”.

Evenimentul este organizat de Serviciul Judetean Braila al Arhivelor Nationale, in colaborare cu Biblioteca Judeteana, sub egida Directiei Judetene pentru Cultura Braila, care si in acest an a realizat un pliant dedicat sarbatorii anuale europene si temei amintite.
Amintim ca in cadrul Bibliotecii Judetene „Panait Istrati” a fost infiintat un laborator de conservare si restaurare de carte veche, in cadrul caruia sunt deja in diverse stadii de restaurare si/sau conservare cateva volume.