19-21 SEPTEMBRIE – ZILELE FILMULUI MAGHIAR LA CINEMATOGRAFUL DE ARTA CINEFEEL BRAILA

In perioada 19-21 septembrie se vor desfasura pentru prima data in Braila Zilele Filmului Maghiar. Manifestarea este organizata de Institutul Maghiar, in parteneriat cu Cinematograful de Arta Cinefeel, Daniel’s Pub si Centrul de Creatie Braila. In perioada amintitia, brailenii vor putea urmari o serie de filme artistice si documentare subtitrate in limba romana.

Programul este urmatorul:

*Joi, 19 septembrie, ora 20:00, la Daniel’s Pub – Torok Zoltan: “Ungaria salbatica” / Vad Magyarorszag

“Documentarul urmareste viata de zi cu zi a unei familii de vulturi codalbi si aventurile unei vidre tinere, undeva in strafundul mlastinilor Ungariei. Filmul reuseste sa redea, cu ajutorul imaginilor fascinante si a povestii captivante, legaturile profunde intre traditie si peisajele, fauna si flora maghiare. Cu o intindere ce cuprinde toate cele patru anotimpuri si cu mai bine de douazeci de locuri in care s-a filmat, documentarul este prima productie din ultimele decenii care face o prezentare cuprinzatoare a florei si faunei salbatice din Ungaria.”

*Vineri, 20 septembrie, ora 18:30, la Cinefeel – Schwechtje Mihaly: “Sper sa mori data viitoare 🙂 ” / Remelem legkozelebb sikerül meghalnod 🙂

“O drama cu adolescenti, cyberbullying, sexting, manipulare, abuz, ecartul dintre realitate si online. Eszter, o adolescenta de 16 ani, este indragostita in secret de profesorul ei de engleza. Peter, un adolescent de 16 ani, este indragostit iremediabil de Eszter. Intr-o zi, profesorul anunta ca va trebui sa plece din tara pentru a preda la Londra. In aceeasi zi, Eszter primeste un e-mail aparte de la revedere de la profesorul ei. Va urma, daca vii sa vezi…”

*Vineri, 20 septembrie, ora 20:30, la Daniel’s Pub – Zagoni Balint: “Pe urmele Manzului Sarg” / A Sarga csiko nyomaban

*Sambata, 21 septembrie, ora 17:00, la Cinefeel – Lengyel Balazs: “Lajko, tigan in cosmos” / Lajko, cigany az urben

“La inceputul anului 1957 URSS se decide sa aleaga Ungaria din tot blocul socialist si sa-i dea sansa de a participa la selectia primului cosmonaut al lumii, care urmeaza sa fie si primul om in spatiu. Tovarasul Karmazsin Jeno, presedintele Cooperativei “Namol Rosu” din Kunmadaras, stie cine ar putea fi candidatul ideal pentru calatoria cea mare: Serban Lajos, adica Lajko, asa cum ii spune toata lumea, care este fascinat de stele inca de cand era mic copil. Aceasta fascinatie se datoreaza in mare parte mamei sale, care l-a initiat in astrologia tiganeasca (din pacate, ea a murit in urma unui experiment cu rachete nereusit al lui Lajko). Asadar, Lajko are un singur scop in viata: sa ajunga in spatiu, ca sa-si ceara iertare de la maica-sa. Cand este selectat pentru calatoria in spatiu, Lajko nici nu banuieste ca adeverirea visului sau nu e deloc la voia intamplarii. In prima etapa, el trebuie sa participe la o competitie speciala in Baikonur, unde se va decide cine va fi norocosul castigator: Lajko din Ungaria, Helga Mengele din Germania, Ilmar din Estonia sau Timujin din Mongolia. Concursul este prezidat de nimeni altul decat de Leonid Brejnev, iar lucrurile se complica si mai tare atunci cand apare si tatal lui Lajko.”

*Sambata, 21 septembrie, ora 19:00, la Cinefeel – Reisz Gabor: “Versuri pocite” / Rossz versek

“La 33 de ani, viata lui Tamas Merthner este data peste cap atunci cand prietena sa, Anna, ii da papucii chiar la Paris, unde ea se afla cu o bursa. Plangandu-si de mila, Tamas incepe sa caute in propriul sau trecut raspunsul la intrebarea daca intr-adevar poti trai dragostea doar dupa ce, practic, ai pierdut-o. Determinat sa-si rezolve problemele personale, amintirile il fac pe Tamas sa vada cat de debusolata este lumea care-l inconjoara, oferindu-ne astfel o reflexie foarte subiectiva asupra societatii contemporane din Ungaria.”

Programul poate fi urmarit si aici:

https://www.facebook.com/pg/CinefeelBraila/events

Rezervari si detalii la 0720.562933 (intre orele 10:00-18:00).

Mai multe detalii puteti gasi pe pagina oficiala de facebook sau Instagram Cinefeel Braila.