27 SEPTEMBRIE, CINEMATOGRAFUL CINEFEEL BRAILA – DOUA FILME DOCUMENTARE DE EXCEPTIE

Vineri, 27 septembrie, Cinematograful Cinefeel Braila, in parteneriat cu Centrul de Creatie si KineDok ofera sansa vizionarii unor filme documentare de exceptie.

Programul este urmatorul:

* la ora 18:00 – filmul documentar “Days of Madness”, Damian Nenadic, 2018 ( Croatia, Slovenia)

Detalii despre film, aici: https://kinedok.net/ro/detail/30

* de la ora 19:30 – filmul documentar “The last self portrait” (“Ultimul Autoportret”), Marek Kubos, 2018 (Slovacia)

“Regizorul slovac Marek Kubos nu a mai facut un film de 13 ani. Primul sau film – un exercitiu din perioada facultatii – a fost un autoportret. Cercul a fost inchis, izvorul creativitatii pare sa fi secat. Tot ce ramane de facut in acest ultim autoportret este sa faci curat dupa tine, sa-ti treci in revista propriile reusite si esecuri si sa iti iei ramas-bun de la protagonistii tai. Acest metadocumentar introspectiv nu e atat un studiu al unei crize de inspiratie, cat e un proces autoterapeutic si o tentativa de a construi un profil exhaustiv al cineastului aflat intr-o perioada de certitudini instabile. In rolurile consultantilor lui Kubos apar, practic, toti regizorii de documentar de seama ai Slovaciei”.

Declaratia regizorului: „De multa vreme am inceput sa cred ca nu pot exprima ceea ce doresc, ceea ce ma atrage, prin intermediul documentarelor. M-am lovit de niste limite atat externe, cat si interne ce m-au paralizat ca documentarist. Asa ca am decis sa realizez un film din propriul meu punct de vedere: asa cum vad eu lucrurile si ce mi se pare ca e de facut… Imi place fizica cuantica, unde e normal ca ceva sa fie si, in acelasi timp, sa nu fie intr-un anumit loc. Se afla, de fapt, in doua locuri simultan. La fel e si cu acest film”.

Detalii si rezervari locuri la telefon: 0720.562933 (intre orele 10:00-18:00)

ORGANIZATOR NATIONAL: Asociatia One World Romania.

ONLINE: festival-oneworld.ro | kinedok.net.

PARTENERI: Institute of Documentary Film (Rep. Ceha), Filmtopia (Slovacia), Budoku (Ungaria), ReStart (Croatia), Bergen International Film Festival ( Norvegia), Activist 38 (Bulgaria).

CU SPRIJINUL: Centrul National al Cinematografiei si UNHCR

KineDok este o platforma internationala de spatii pentru proiectii de film, o retea unica de cluburi de film care reuneste fanii si realizatorii de documentare creative. Partenerii programului – organizatii din 7 tari europene, printre care si One World Romania – cred ca in tarile noastre sunt oameni care au povesti si ele trebuie spuse. Iar filmul documentar este o metoda potrivita de a le da glas.

La noi exista oameni care vor sa consume altceva decat mainstream si exista si documentare foarte bune, dar nu exista sali si nici ragazul pentru ca acesti oameni si aceste filme sa se intalneasca. De aceea, KineDok aduce filmele – uneori insotite de regizori, protagonisti sau experti cu care sa poti discuta – la pubul, in fabrica, cafeneaua sau muzeul de langa tine.

Pentru mai multe detalii despre Cinematograful de Arta Cinefeel, consultati pagina lor de facebook: https://www.facebook.com/CinefeelBraila/ .  (Florentina Dumitru)