50 DE BRAILENI POT BENEFICIA DE CONSULTATII GRATUITE PENTRU PREVENTIA CANCERULUI DE CAP SI GAT, IN CADRUL CAMPANIEI ”RESPONSABILITATE PENTRU SANATATE”

Sambata, 21 septembrie, la  Spitalul de recuperare si boli cronice Venetia Medical (strada Baldovinesti nr. 16), un numar de  50 de braileni vor beneficia de consultatii gratuite pentru preventia cancerului de cap si gat, in cadrul campaniei ”Responsabilitate pentru sanatate”. Consultatiile vor fi acordate de medicul specialist stomatolog Mihai Moroianu, incepand cu ora 10:00. Pentru programari, cei interesati pot suna la telefon 0742.180410.

”Responsabilitate pentru sanatate” este o campanie initiata de deputatul Antoneta Ionita (PNL), in parteneriat cu Asociatia ”Sanatate pentru Comunitate”.

”Este un demers de informare si de constientizare cu privire la simptomele, factorii de risc si importanta diagnosticarii precoce a cancerelor localizate in zona capului si gatului, in cadrul careia se vor acorda 50 de consultatii gratuite. Brailenii trebuie sa constientizeze ca o diagnosticare la timp a acestor tipuri de  cancere ridica rata supravietuirii pana la 80-90%. Principalul nostru obiectiv, pe langa oferirea de consultatii stomatologice gratuite, este sa educam populatia cu privire la factorii de risc ai acestor boli si la importanta diagnosticarii in stadii incipiente”, a precizat dr. Ionita.

In Romania, anual, peste 6.000 de pacienti primesc acest diagnostic, iar doi din trei afla cand boala este deja in stadiu avansat.