DRAGOMIR: AM PROPUS SA REVENIM LA FORMATUL INTERNATIONAL AL FESTIVALULUI “ZILE SI NOPTI DE TEATRU LA BRAILA”. CONSIDERAM CA ACESTA ESTE FORMATUL CORECT AL FESTIVALULUI

“I-am propus domnului director Sabados (Lucian Sabados, managerul Teatrului <<Maria Filotti>> – n.r.) sa revenim la formatul international al Festivalului <<ZILE SI NOPTI DE TEATRU LA BRAILA>>, chiar daca asta inseamna costuri suplimentare atat pentru Primarie, cat si pentru Teatrul <<Maria Filotti>>, dar si mai mult munca. Noi consideram ca acesta este formatul corect al festivalului si trebuie sa uitam, la un moment dat, de ceea ce inseamna latura financiara” – este declaratia facuta astazi de primarul Brailei, Marian Dragomir, in cadrul conferintei de presa organizate pentru a marca deschiderea celei de a XIII-a editii a festivalului amintit, care se va desfasura in perioada 13-22 septembrie.

Edilul sef a mentionat in acest context participarea in Festivalul <<ZILE SI NOPTI DE TEATRU LA BRAILA>> a unor teatre din Republica Moldova, Franta si Bulgaria, cu precizarea ca “spectatorii vor avea posibilitatea sa citeasca replicile pe un ecran care a fost pregatit in acest scop, pentru ca spectatorii sa inteleaga in timp real replicile si dinamica piesei”.

De asemenea, Dragomir a apreciat faptul ca in acest an festivalul incepe cu 3 premiere, precum si faptul ca in decursul a 10 zile vor fi prezentate publicului brailean 17 spectacole.

“Noi, Primaria municipiului, sustinem financiar aceasta editie, impreuna cu Teatrul <<Maria Filotti>> si vreau sa multumesc si Ministerului Culturii pentru aportul financiar care a devenit deja o traditie la festivalurile de teatru de la Braila”, a mai spus edilul sef.

Declaratia integrala a  primarului Marian Dragomir pe aceasta tema, aici: