CAPRARIU: MANAGEMENTUL ASUMAT POLITIC DE PSD BRAILA A REUSIT CONTRA-PERFORMANTA DE A DUCE SPITALUL JUDETEAN PE LOCUL DOI IN CLASAMENTUL MITEI DIN ROMANIA. RUSINOS SI UMILITOR!

Consilierul municipal Lucian Caprariu (Braila Noua) sustine ca este “rusinoasa si umilitoare” pozitionarea Spitalului Judetean Braila in topul clasamentului mitei din spitalele din Romania, ce a fost dat publicitatii recent.

Mai exact, este vorba despre un instrument de monitorizare cu privire la calitatea serviciilor a 352 spitale publice din Romania, reprezentat de un chestionar aplicat in intervalul ianuarie 2019 – iulie 2019, ce cuprinde un set de 10 intrebari, intre care si intrebarea care suna asa: “Vi s-au solicitat bani sau atentii de catre medici sau asistente?”. Anti-Bribery Synergy a publicat prima sinteza a acestui indicator utilizat de Ministerul Sanatatii in vederea monitorizarii performantelor operationale in domeniul prevenirii si combaterii mitei in spitalele din Romania, iar documentul cuprinde si “Clasamentul mitei din spitale”, in care pe locul I se afla Spitalul de Urgenta Bucuresti, pe locul II – Spitalul Judetean Braila, iar pe locul III – Spitalul Clinic de Urgenta „Sf. Ioan” din Bucuresti.

In ceea ce-l priveste, Caprariu este de parere ca acest clasament este rezultatul managementului defectuos al Spitalului Judetean Braila – management asumat politic de PSD Braila: “Rusinos si umilitor! Managementul asumat politic de PSD Braila a reusit contra-performanta de a duce cel mai important spital din Braila pe locul doi in clasamentul mitei din Romania!
Cadrele medicale oneste nu <<merita>> asa ceva. Oamenii acestui oras si cei din judet nu <<merita>> asa ceva.
Ne-am saturat sa citim despre realizari ale administratiei publice din alte parti si esecuri lamentabile, rusinoase ale celor de la noi!
Totusi, cand e vorba de asumare politica, cineva trebuie sa si raspunda politic!”.