DAEA, LA BRAILA: PANA LA INCEPUTUL LUNII NOIEMBRIE 80% DINTRE FERMIERII ROMANI VOR PRIMI SUBVENTIILE. EI VOR BENEFICIA DE UN AVANS DE 70% DIN VALOAREA SUBVENTIILOR

Pana la inceputul lunii noiembrie, 80% din fermierii romani vor primi subventiile – este asigurarea data de ministrului Agriculturii, Petre Daea, astazi, la Targul National AgriCultura de la Braila.

Ministrul a participat la deschiderea celei de a XXIII-a editii a Targului National AgriCultura si a declarat cu acest prilej: “Astazi este ziua in care putem anunta pentru tara ca controlul APIA pe teren s-a incheiat – iata drumul liber pentru a da subventiile fermierilor romani exact pe data de 16 si suntem pregatiti sa declansam aceasta importanta actiune, in asa fel, incat pana la inceputul lunii noiembrie, 80% din fermierii romani sa primeasca subventiile.

Va dau si o veste buna: stiindu-se ca in Romania sunt o serie intreaga de situatii care determina un sprijin acordat fermierilor, dat fiind ca natura nu a fost prietenoasa cu anumite zone ale tarii, am solicitat Comisiei Europene sa faca o derogare, pentru a putea da avansul in procent de 70% pentru fermieri. Iata, stimati fermieri, ca din data de 16 octombrie in conturile dvs vor intra 70% din procentul de subventii pe care il meritati si de care aveti nevoie mai ales in aceasta perioada deosebit de dificila, cand natura nu ne arunca ochii prieteniei si ne lasa sa asteptam, stiindu-se ca este o perioada secetoasa si este o suprafata afectata in judetul Braila.

De asemenea, as vrea sa va dau o informatie pe care am cules-o astazi de dimineata si anume ca lucrarile de investitii din domeniul irigatiilor aici, in Braila, sunt in pas cu vremea, sunt in grafic si dupa acest eveniment o sa ma duc in teren, sa vad aceste investitii la fata locului”.