DEPUTATUL IONITA: COPIII BRAILEI TREBUIE SA BENEFICIEZE DE PROGRAME GRATUITE AFTER-SCHOOL SI DE ALIMENTATIE DIVERSIFICATA IN TIMPUL ORELOR DE SCOALA

La inceputul unei noi sesiuni parlamentare, deputatul brailean Antoneta Ionita (PNL) anunta care sunt prioritatile sale pentru urmatoarele luni de activitate. Intr-un comunicat dat publicitatii, Ionita precizeaza ca pe lista sa de prioritati, precum si pe lista celorlalti parlamentari liberali, se afla masuri care vizeaza Educatia, Sanatatea, Economia: „Sunt initiator al mai multor legi pentru aceste domenii si sper ca voi reusi in aceasta sesiune sa trecem prin Parlament acte normative care vizeaza reorganizarea cabinetelor medicilor de familie, dar si proiectul prin care garzile medicilor sa fie recunoscute ca vechime in munca si luate in calculul pensiilor. Pentru mine, acesta ramane un proiect important, care ar remedia o grava inechitate, in ciuda incercarilor parlamentarilor PSD de a-l ingropa prin sertare.

Copiii si elevii judetului Braila au si ei nevoie de sustinere. Avem in vedere proiecte care sa permita introducerea in scoli a unei alimentatii diversificate, de care sa beneficieze toti cei mici, extinderea programului <<after school>>, care sa le ofere modalitati moderne de educatie, dar care sa insemne si pentru parintii aflati la munca un confort ca-i stiu pe cei mici in siguranta.

Reglementarea situatiei transportului elevilor si profesorilor navetisti si un sistem eficient de burse, care sa faca atractiv imbunatatirea invatamantului profesional, pe fondul unei crize tot mai accentuate reclamate de piata muncii, sunt alte prioritati pe agenda parlamentarilor liberali.

Dupa doi ani si jumatate de lipsa de predictibilitate fiscala si legislativa, de modificari facute pe genunchi, de lipsa de investitii, a venit momentul ca si mediul de afaceri sa beneficieze de masuri de insanatosire. Eliminarea supraimpozitarii contractelor part-time si eliminarea supra-accizei la carburant, stimularea agentilor economici care isi platesc la zi darile la stat, posibilitatea companiilor de a-si stimula si fideliza angajatii prin utilizarea unui procent din impozitul pe profit datorat la buget sau scutirea impozitarii profitului reinvestit pentru mijloacele de transport noi sunt doar cateva dintre masurile de care mediul economic romanesc si cel brailean, unde se creeaza plus-valoare si locuri de munca, are nevoie de urgenta”.

Antoneta Ionita mai precizeaza in comunicatul amintit  ca brailenii care doresc sa discute cu ea pentru a-i semnala diverse chestiuni o pot gasi la cabinetul parlamentar situat in Bulevardul Independentei nr. 8, Bloc B1, sc. 4, et. 1, programul de audiente fiind: vineri, de la ora 14:00 si sambata, de la ora 10:00, cu programare in prealabil, la telefon 0746.586232.