DRAGOMIR: AVEM BANI IN BUGET SI PENTRU MODERNIZAREA PARCURILOR DE JOACA PENTRU COPII, SI PENTRU REPARAREA GARDURILOR CIMITIRELOR

Primarul Brailei, Marian Dragomir (PSD), declara ca exista suficienti bani in bugetul local pentru a se reabilita parcurile de joaca pentru copii si a se repara si gardurile cimitirelor. Dragomir ii raspunde astfel consilierului municipal Bogan Botea (PND), care i-a solicitat edilului sa lase pe anul urmator repararea gardurilor cimitirelor si sa reabiliteze anul acesta cat mai multe locuri de joaca pentru copii, fiindca acestea din urma sunt mai importante pentru cetateni.

Primarul a comentat, in acest context: “Domnul consilier are dreptate, iar gandirea noastra coincide in aceasta situatie. A fost reabilitat parcul de joaca de la Romarta Noua si parcul situat in spatele magazinului <<Mocheta>> din cartierul Viziru. Deja au inceput lucrarile in zona Buzaului, la B26 si pana in jurul datei de 10-15 septembrie va fi finalizat parcul de joaca din cartierul Vidin, de la blocurile I.

In paralel, la SUPAGL exista licitatia pentru reabilitarea unui numar de 8 locuri de joaca ce sunt situate in toate cartierele, de la Hipodrom, continuand cu Chercea si pana la Piata Vidin. De asemenea, avem un ofertant si pentru DALI-ul de la Parcul Monument si urmeaza ca intr-o luna de zile sa inceapa lucrarile si la Parcul de agrement de pe faleza.

Estimam ca intr-o luna – o luna si jumatate, in CLM Braila o sa aprobam si DALI-ul (Documentatia de Avizare a Lucrarilor de Interventii – n.r.) de la Oraselul Copiilor, cu parcul de skate.

In concluzie, toate obiectivele de investitii au rolul lor. La capitolul parcuri de joaca, unele dintre acestea sunt in curs de modernizare, la altele suntem in curs de desemnare a castigatorului prin licitatie publica, iar la celelalte o sa aprobati DALI-ul cat de curand. Cel mai important este ca avem bani in buget pentru modernizarea unui numar important de parcuri de joaca”.