DRAGOMIR: COSTEL PATRASCAN ESTE O MARCA A BRAILEI SI NE REPREZINTA CU CINSTE PESTE TOT IN TARA. SUNTEM MANDRI CA DANSUL ISI GASESTE IN TEATRUL “MARIA FILOTTI” UN PARTENER

Primarul Brailei, Marian Dragomir, considera ca la modul general, caricatura este un act de cultura si in particular, caricaturistul Costel Patrascan reprezinta “o marca a municipiului Braila, care ne reprezinta cu cinste peste tot in tara”.

Dragomir a facut aceste comentarii astazi,  la conferinta de presa ce  a marcat deschiderea celei de a XIII-a editii a Festivalului “ZILE SI NOPTI DE TEATRU LA BRAILA”. Edilul sef a raspuns in acest fel declaratiilor facute in ultima vreme de consilierul judetean Ovidiu Nechita (PNL), care sustine ca de fapt, “caricatura nu este cultura” si ca atare, nu este potrivita infiintarea in cadrul Muzeului Brailei “Carol I” a unui sectii care sa se numeasca Muzeul Umorului si care sa contina, printre altele, si caricaturi (fiind vorba de un proiect realizat la initiativa lui Patrascan, cu sprijinul CJ Braila si al Muzeului “Carol I”).

In ceea ce-l priveste, Marian Dragomir s-a aratat incantat de colaborarea pe care Teatrul “Maria Filotti” o are cu caricaturistul amintit: “Remarc colaborarea deosebita pe care Teatrul <<Maria Filotti>> o are cu domnul Costel Patrascan, caricaturist. Noi suntem mandri ca dansul isi gaseste in Teatrul <<Maria Filotti>> un partener. Ne face placere sa promovam toate actele de cultura pe care acesta le face, sa promovam caricatura inteligenta adresata oamenilor care stiu sa zambeasca, care stiu sa aprecieze si sa faca de cele mai multe ori chiar si haz de necaz, pentru ca avem o viziune corecta in ceea ce priveste evolutia culturii din toate punctele de vedere – si ne referim si la Teatrul “Maria Filotti>>, si la Teatrul de papusi si la caricatura. Desi dansul (Costel Patrascan – n.r.) a fost atacat in ultima perioada, noi consideram ca este o marca a municipiului Braila si ne reprezinta cu cinste peste tot in tara”.