IMPRESII DE SPECTATOR SAU “CAND TIMPUL STA PE LOC”…

*Festivalul “ZILE SI NOPTI DE TEATRU LA BRAILA”, editia 2019

Spectacolul regizat de Bogdan Budes, avand in distributie pe Mihaela Sarbu, Andi Vasluianu, Dorin Andone si Diana Roman chiar a oprit timpul cu povestea si emotia sa.

Cand reusesti, cu atata naturalete si talent, sa “pictezi” realitatea, inseamna ca menirea a fost implinita.

Cele doua cupluri din spectacol (fiecare raportandu-se diferit la viata, timp) reusesc sa reliefeze intelegerea profunda a vietii: violenta, raul contemplat sau amendat, dragostea (cu toate nuantele sale), tradarea, pana la urma – destinul.

Viata din “Cand timpul sta pe loc” este dincolo sau dincoace de front, dincolo sau dincoace de menire, dincolo sau dincoace de alegeri, dincolo sau dincoace de (dez)umanizare, dincolo sau dincoace de fragilitate.

Unde incepe iubirea si unde se amesteca cu profesia? Unde incepe raul din lume si cum ne raportam la el? Unde incepe zona de confort si unde se termina curajul?

Timpul. Timpul se scurge diferit cand iubesti? Timpul se scurge diferit cand ai curaj? Timpul se scurge diferit cand renunti?

Jocul actoricesc impecabil, povestea, emotia, umorul fin, decorul lui Romulus Boicu, toate conduc in mod natural la a privi in noi insine, la a vedea cine suntem cu adevarat, la a vedea ce anume “ne mana in lupta”, de-a lungul vietii.

Pana la urma, viata de pe scena e viata noastra, a tuturor: cu sens sau fara, cu dragoste sau in absenta ei, cu alegeri asumate sau cu lipsa lor, cu profesia pe care o asezam sau nu inaintea iubirii, cu loialitate sau tradare.

Multumim!

Cristina IORDACHE, spectator