IN PERIOADA 10-17 SEPTEMBRIE, POLITISTII LOCALI BRAILENI AU DAT 126 DE AMENZI, IN VALOARE TOTALA DE PESTE 65.000 LEI

In perioada 10-17 septembrie, politistii locali braileni au aplicat un numar de 126 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 65.648 lei.

PE LINIA CURATENIEI MUNICIPIULUI BRAILA, in perioada analizata au fost  sanctionate  8  persoane cu amenzi in valoare de 7.500 lei, pentru ca au aruncat deseuri pe domeniul public, in locuri neautorizate. Totodata, au fost sanctionați  2 carutasi cu amenzi in valoare de 2.000 lei, fiind surprinsi transportand moloz si gunoi pe strazile municipiului.

In ceea ce priveste TULBURAREA ORDINII SI LINISTII PUBLICE, au fost  aplicate 17 sanctiuni contraventionale in valoare de 3.900 lei, dupa cum urmeaza:

a) Pentru savarsirea in public de acte, fapte sau gesturi obscene, proferarea de injurii de natura sa tulbure ordinea si linistea publica, sa provoace indignarea cetatenilor ori sa lezeze demnitatea acestora, au fost sanctionate contraventional 4 persoane cu amenzi in valoare de 1.400 lei;

b) Pentru consumul de bauturi alcoolice pe domeniul public in alte locuri decat cele autorizate, a fost sancționat o persoana cu amenda in valoare de 100 lei;

c) Pentru refuzul unei persoane de a da relatii pentru stabilirea identitatii sale, de a se legitima cu actul de identitate sau de a se prezenta la sediul politiei, la cererea politistilor locali, au fost aplicate un numar de 7 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 1.900 lei.

Cu privire la actiunile pe linia cersetoriei si a vagabondajului, au fost depistate 7 persoane care apelau la mila publicului sau vagabondau pe raza municipiului. Dintre acestea au fost sanctionate contraventional 5 persoane cu amenzi in valoare de 500 lei. Celelalte persoane au fost indepartate din zona, acestea fiind in evidenta Politiei Locale.

In ceea ce priveste CIRCULATIA RUTIERA, pe langa activitatile preventive, politistii locali rutieri au aplicat un numar de 71 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 19.247 lei si un numar de 121 puncte penalizare, dupa cum urmeaza:

a) pentru nerespectarea normelor rutiere privind oprirea, stationarea si accesul interzis, au fost aplicate un numar de 60 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 12.180 lei si au fost aplicate un numar de 121 puncte penalizare;

b) pentru nerespectarea normelor rutiere de catre conducatorii de vehicule cu tractiune animala au fost aplicate un numar de 4 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 4.568 lei;

c) pentru nerespectarea normelor rutiere privind circulatia autovehiculelor numai pe sectoarele de drum pe care le este permis accesul si pentru nerespectarea normele referitoare la masele totale maxime autorizate si admise, au fost aplicate un numar de 4 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 1.160 lei si un numar de 8 puncte penalizare.