LUNGU: DACA CJ TOT ALOCA NISTE FONDURI SPORTULUI BRAILEAN, AR TREBUI SA SI AJUTAM ASOCIATIILE SI CLUBURILE SPORTIVE SA ACCESEZE BANII RESPECTIVI

Consilierul judetean Danut Lungu (PNL) este multumit ca fotbalul brailean – mai exact, Asociatia Club Sportiv “Dacia Unirea” Braila – a primit finantare de la Consiliul Judetean, in conditiile in care clubul are mari probleme financiare. Dacia Unirea a obtinut de la CJ suma de 556.225 lei pentru programul sportiv “Braila – 100 de ani de traditie in fotbal”, finantarea fiind aprobata de alesi in cea mai recenta sedinta CJ.

Lungu a comentat ca daca tot exista in bugetul judetean o suma destinata finantarii sportului, ar fi de dorit ca asociatiile si cluburile sportive sa fie ajutate sa acceseze acesti bani – mai concret, sa fie indrumate in ceea ce priveste elaborarea proiectelor de catre reprezentantii CJ care se ocupa de acest domeniu. Liberalul a facut aluzie, in acest fel, la faptul ca unele proiecte sportive depuse spre finantare in anii trecuti nu au fost acceptate de comisia care a facut selectia, pe motiv ca nu au fost intocmite corect: “Daca venim cu acesti bani, trebuie sa-i si ajutam sa poata sa acceseze banii respectivi, sa le dam toate informatiile necesare si daca se poate, nu sa le ingreunam accesul la acesti bani, pentru ca in acest fel, niciodata nu o sa dezvoltam nimic.

Asa, ne putem opune poate si Muzeului Umorului, care din punctul meu de vedere isi are loc la Braila – si asta datorita domnului Patrascan, care e cunoscut la nivel national -, dar si multor altor activitati.

Daca tot venim dupa 3 ani de zile in care am tot incercat sa dam bani, dar de fapt, nu am vrut sa dam bani, ca <<nu erau scrise proiectele cum ar trebui>>, mi-as dori sa schimbam un pic situatia”.

Amintim ca la finele lunii august, CJ Braila a aprobat finantari de peste 1 milion de lei pentru sportul brailean.