LUNGU: LIDERII USR PLUS VOR SA CADA GUVERNUL, CA DA BINE LA POPULATIE, DAR NU VOR SA-SI ASUME O GUVERNARE DE UNIUNE NATIONALA

Consilierul judetean brailean Danut Lungu (PNL) este nemultumit de modul in care USR Plus vede chestiunea legata de motiunea de cenzura impotriva Guvernului Dancila si de formarea unui nou guvern, din care PSD sa nu mai faca parte.

Lungu a scris intr-o postare facuta pe o retea de socializare ca este necesar ca toate partidele care fac opozitie PSD-ului sa-si asume participarea intr-un nou guvern, dar fiind ca nu ste vorba despre chestiuni marunte, ci de interesul national: “Orice zi cu PSD la guvernare inseamna plus la datoria Romaniei si minus pentru economie. Suntem intr-o plina criza politico-economica.
Tari din Europa cauta solutii pentru a stopa efectele crizei economice, iar guvernul PSD vrea sa mareasca iar salarii si pensii. Din imprumuturi.
In conditiile actuale, liderii USR Plus declara ca sustin o motiune impotriva guvernului, ca vor sa fie la guvernare, dar fara a avea ministri reprezentanti ai aliantei in guvern. Adica, vor sa cada guvernul, ca da bine la populatie, dar nu vor sa-si asume o guvernare de uniune nationala (toate partidele, fara PSD).
Romania are nevoie urgenta de stoparea dezastrului economic in care a bagat-o guvernul Dancila si de masuri urgente de redresare a economiei. Masuri care trebuiesc asumate de toata clasa politica care vrea ceva bun pentru Tara.
Asta vreti de la noii politicieni?”.

Catalin Stancu, lider al USR Braila, a comentat: “Danut Lungu, daca vrei sa continui pe linia asta, va trebui sa-ti asumi si faptul ca nu avem cum sa colaboram. Daca ai ceva de zis, fa bine si pune mana pe un telefon. Sau lasa pe altul…”.

Raspunsul liberalului a fost: “Oricand cu mare drag colaborez cu omul Catalin Stancu. Dar cu USR nu cred ca mai pot colabora, pentru ca nu vor sa stopeze, limiteze dezastrul facut de guvernul PSD decat la nivel declarativ. Sa stii ca tot ce spun imi asum si nu iau aprobare de la nimeni. Cat despre sunat, in general, suna cine are nevoie”.