NU DOAR SPECTACOLELE PROPRIU-ZISE, CI SI LANSARILE DE CARTE VOR FI EVENIMENTE DE EXCEPTIE, LA FESTIVALUL INTERNATIONAL “ZILE SI NOPTI DE TEATRU LA BRAILA”

Managerul Teatrului “Maria Filotti”, Lucian Sabados, invita brailenii sa participe in numar cat mai mare nu numai la spectacolele ce vor fi prezentate in cadrul celei de a XIII-a editii a Festivalului International “ZILE SI NOPTI DE TEATRU LA BRAILA”, ci si la celelalte manifestari din cadrul festivalului.

Sabados a vorbit despre lansarile de carte care se vor desfasura in perioada 13-22 septembrie si care vor fi, de asemenea, niste evenimente deosebite: “Vineri, 13 septembrie, de la ora 19:45 are loc o lansare impresionanta – o trilogie dedicata carierei si vietii Catalinei Buzoianu. Va fi prezenta si fata ei, o reputata scenografa care traieste actualmente in Franta, Velica Panduru.

Pe 14 septembrie, la ora 11:00 se lanseaza o carte dedicata carierei lui Alexandru Tocilescu, un mare, mare regizor de teatru care a inceput la Braila si ne-a facut doua cadouri mari la inceptul carierei. La aceasta prezentare participa atat Florica Ichim, reputat critic si istoric de teatru, editorul cartii, dar si Nicu Alifantis. Nu stiu daca va canta, nu cred, dar am eu niste surprize pentru el. Vreau sa ascultam impreuna fragmente din muzica senzationala pe care a scris-o Nicu Alifantis in spectacolele lui Alexandru Tocilescu.

De asemenea, duminica, la ora 11:00 este un mare eveniment: de la Chisinau vine o editura foarte importanta si un important critic teatral, Larisa Turea, care ne prezinta o carte document – un album senzational legat de cariera unuia dintre cei mai iubiti compozitori ai vremurilor noastre, Eugen Doga. Pentru prima data in Romania se va difuza un film dedicat lui Eugen Doga, realizat de un mare cineast din Republica Moldova, Emil Loteanu – cel care a facut filmul “Satra”. Vom vedea acest film in premiera.

Si o ultima lansare: marti, 17 septembrie, la ora 17:00 lansam o carte extrem de necesara pentru noi, oamenii de teatru, “Dramaturgia greaca contemporana”.

Sabados a mai precizat ca sambata, 14 septembrie, de la ora 19:00 va avea loc si lansarea monografiei Teatrului “Maria Filotti”.