ROTARU CONSIDERA CA SCANDALURILE PERMANENTE DIN SEDINTELE CJ SI APROPIEREA DE PRO ROMANIA SUNT DOUA BILE NEGRE, CAND ESTE VORBA DESPRE PRESEDINTELE IULIAN CHIRIAC

Presedintele PSD Braila, Ion Rotaru, sustine ca daca a spus ca Iulian Chiriac (PSD) putea fi un presedinte mai bun la CJ, asta nu inseamna ca acesta nu a fost un presedinte bun, ci doar ca ar fi putut sa fie si mai bun.

Rotaru a declarat astazi ca Marian Dragomir (PSD) a fost pana acum “un primar bun”, iar Chiriac “putea fi un presedinte mai bun”, iar ziaristii au vrut sa stie ce anume l-a facut pe seful PSD sa fie mai rezervat in aprecierile la adresa celui de-al doilea.

“Nu vreau sa intru in detalii aici. Cert este faptul ca am avut anumite situatii in care as fi asteptat de la presedintele CJ o mai mare implicare, in ansamblu, in lucrurile pe care le-am avut de gestionat”, a raspuns liderul PSD.

Rotaru a admis ca unul dintre aspectele pe care Chiriac nu le-a gestionat prea bine tine de sedintele de plen ale CJ, la care iese mereu cu circ si scandal: “Atunci cand esti managerul unei activitati complexe, care tine si de optiuni politice si de decizii importante, trebuie sa ai si talentul, si capacitatea si aplecarea sa gasesti solutii. Sigur ca e foarte greu, cand ai adversari care sunt extrem de vocali si uneori spun de toate, fara a spune nimic; asta e foarte adevarat si e greu de gasit numitorul comun, dar probabil si asta este, pana la urma, calitatea importanta a unui om politic – aceea de a fi un bun mediator, un om care sa reuseasca sa adune apele si nu sa le tulbure”.

Intrebat daca si faptul ca uneori, Chiriac lasa loc de interpretari in privinta apropierii sale de Pro Romania a contat in aprecierea facuta la adresa activitatii de pana acum a sefului CJ, presedintele PSD Braila a comentat: “Eu as vrea sa fac o distinctie clara intre relatiile interumane si activitatea politica si toate celelalte aspecte care tin de o responsabilitate pe care o ai in aceasta coloratura politica pe care o avem noi astazi. Relatiile interumane sunt firesti, sunt normale, de prietenie si de apropiere. Daca vreti, si eu am fost si sper ca am ramas prieten cu Mihai Tudose (Pro Romania – n.r.). Am devenit competitori in politica, dar una-i una, alta este alta. Noi avem o optiune ca PSD si avem niste responsabilitati si niste pozitii, ei (cei de la Pro Romania – n.r.) sunt astazi in alta postura.

Eu i-am cerut lui Chiriac – si am avut o discutie cu el pe aceasta tema – sa… nu neaparat sa faca o delimitare… sa se manifeste in asa fel, incat relatiile personale si interumane sa ramana intr-o zona, partea acesta care tine de perceptia publica si de implicarea lui sa fie ca atare, ca membru al PSD, ca presedinte al CJ social-democrat, cu responsabilitatile si atributiile pe care le are”.

L-am intrebat pe presedintele PSD Braila de ce foloseste unitati de masura diferite in cazul lui Iulian Chiriac si in cazul celor cativa primari PSD care in campania electorala de la europarlamentare l-au sustinut pe fata pe Mihai Tudose, fara sa li se intample nimic. Mai mult, amintim ca  dupa alegerile europarlamentare, Rotaru insusi a fost extrem de intelegator, vorbind despre faptul ca “a existat o prietenie foarte stransa, de ani de zile” intre acei primari si Tudose si deci, nu e de mirare ca acestia l-au sustinut pe vechiul lor prieten in campania electorala. De asemenea, presedintele PSD Viorica Dancila spunea ca este cazul sa se stearga totul cu buretele si sa se uite ce s-a intamplat in campanie.

Ion Rotaru spune insa ca nu e deloc acelasi lucru, fiindca desi unii dintre primarii PSD l-au sustinut pe Tudose pe fata, acestia au obtinut rezultate bune pentru PSD in localitatile lor.