ROTARU: FACEM DEMERSURI CA LACU SARAT SA INTRE IN CATEGORIA STATIUNILOR DE INTERES NATIONAL. MINISTRUL TURISMULUI MI-A SPUS CA SUNT SANSE

Presedintele PSD Braila, senatorul Ion Rotaru, declara ca este in curs de analiza la Bucuresti solicitarea ca Lacu Sarat sa intre in categoria statiunilor de interes national, si nu doar de interes local, asa cum este in prezent. Rotaru a facut aceasta declaratie astazi, in cadrul unei conferinte de presa in care a prezentat masurile ce au fost stabilite pentru a alimenta cu apa lacul din statiune, al carui nivel a scazut foarte mult.

“Ultima discutie am avut-o cu domnul ministru de la Turism saptamana trecuta; mi-a spus ca sunt sanse, pe criteriile si pe parametrii care au fost analizati si facem si noi – Consiliul Judetean, parlamentarii – toate demersurile si poate reusim, pentru ca asta inseamna accesare de fonduri europene, investitii. Ar fi un pas inainte important”, a afirmat senatorul PSD.

Intrebat daca, in acest context, nu exista posibilitatea de a convinge autoritatile de la Chiscani – care detin dreptul de administrare a statiunii – sa aprobe in Consiliul Local asocierea cu Municipalitatea si Consiliul Judetean, in vederea dezvoltarii acestei statiuni, Rotaru a raspuns: “Posibilitatea exista, o luam in calcul cu domnul primar Dragomir, care e foarte hotarat sa se intample ceva, dar sa vedem…”.

Cat priveste recentele declaratii ale primarului Brailei, Marian Dragomir (PSD), care spunea ca in ceea ce-l priveste, a renuntat sa mai discute pe tema asocierii amintite, atat timp cat consilierii locali de la Chiscani refuza in continuare sa o aprobe, liderul PSD a comentat: “S-a mai gandit si domnul primar Dragomir si credem ca va fi o solutie”.

Prezent si el la conferinta de presa, edilul sef a completat: “Atat Consiliul Local Municipal Primaria Braila, dar si Consiliul Judetean, am aprobat in unanimitate asocierea cu comuna Chiscani. Stim cu totii ca acolo s-au impotmolit lucrurile, dar ei au inca timp sa revina. La un moment dat, orgoliile unui primar dintr-o comuna nu trebuie sa obtureze dezvoltarea unei statiuni. Daca revin cu o hotarare de Consiliu Local cei de la Chiscani si inteleg ca au gresit, noi punem pe primul plan interesul dezvoltarii statiunii, dincolo de greselile pe care le-au facut ei la un moment dat”.

Amintim ca primarul comunei Chiscani, Costica Cojea, este coleg de partid cu Rotaru si Dragomir.