S-A INCHEIAT SIMPOZIONUL INTERNATIONAL DE SCULPTURA MONUMENTALA “NICAPETRE”. TREI NOI OPERA DE ARTA VOR FI AMPLASATE PE BULEVARDUL INDEPENDENTEI

S-a incheiat Simpozionul International de Sculptura Monumentala “Nicapetre”, desfasurat in perioada 5 august – 9 septembrie la Braila, iar participantii si-au finalizat operele (foto), care intra in patrimoniul Consiliului Judetean.

La editia din acest an au fost primite 25 de proiecte, semnate de 18 autori (cinci din Romania, doua din Bulgaria, trei din Ucraina si cate unul din Republica Moldova, Taiwan, Iran, Japonia, Canada, Italia, Argentina si Costa Rica).

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac, a comentat la finalul acestui eveniment: “Judetul Braila este mai bogat cu trei opere de arta, sculpturi realizate in cadrul Simpozionului International de Sculptura Monumentala <<Nicapetre>>, editia a IV-a. Rodul muncii intense a celor trei artisti (doi romani si un italian) vor deveni proprietatea Consiliului Judetean Braila si vor fi date Municipalitatii, pentru a le amplasa pe Bulevardul Independentei.
Acest simpozion a fost initiat de consilierul judetean Marian Capatana, finantat de Consiliul Judetean Braila si organizat de Muzeul Brailei <<Carol I>>, avand ca partener Primaria Municipiului Braila.
Din cele 25 de proiecte depuse si semnate de 18 autori, juriul a selectat 3 (respectiv 3 autori): Ana-Maria Negara, cu proiectul <<Lumina Sfantului Duh>>; Tavanxhiu Genti (Italia), cu proiectul <<Fragile>> si Vlad-Dan Perianu, cu proiectul <<Pasarea Phoenix – Jertfa si Renastere>>”.