S-AU ALOCAT BANI PENTRU CONSOLIDAREA MALULUI DREPT AL RAULUI SIRET SI SUPRAINALTAREA UNOR TRONSOANE DE DIG IN APROPIEREA LOCALITATII CORBU VECHI

O investitie de circa 14 milioane lei care vizeaza, printre altele, lucrari de consolidare a malului drept al raului Siret si de suprainaltare a unor tronsoane de dig in apropierea localitatii Corbu Vechi – asta a anuntat astazi ministrul Apelor si Padurilor, Ioan Denes, aflat in vizita in judetul Braila. De altfel, in aceasta dupa-amiaza ministrul a mers chiar la fata locului, pentru a vedea stadiul in care se afla in prezent digurile la care se va lucra incepand chiar din acest an.

Denes a precizat ca proiectul vizeaza, printre altele, suprainaltarea digului pe o lungime de aproximativ 1 km si aparari de mal pe o lungime de 850 de metri: “Investitia urmeaza sa fie derulata incepand din luna octombrie. Este vorba despre lucrari de consolidare mal drept rau Siret in zona kilometrului 532-533 aval de localitatea Corbu Vechi si suprainaltare tronsoane dig Namoloasa – Maxineni si dig centura Corbu Vechi. Valoarea totala a investitiei este de 13,92 milioane lei.

Valoarea alocata pe anul 2019 este de 5,4 milioane de lei. In prezent se deruleza procedura de achizitie pentru proiectare si lucrari si se preconizeaza semnarea contractului – adica aflarea constructorului care va face aceasta investitie – la inceputul lunii octombrie 2019. Termenul de finalizare este anul 2020”.