SABADOS, DESPRE FESTIVALUL „ZILE SI NOPTI DE TEATRU LA BRAILA”: DIN CELE 17 SPECTACOLE, 8 SUNT SELECTIONATE SI IN FESTIVALUL NATIONAL DE TEATRU DE LA BUCURESTI

Managerul Teatrului “Maria Filotti”, Lucian Sabados, este incantat de calitatea spectacolelor ce vor fi prezentate in cadrul celei de a XIII-a editii a Festivalului International „ZILE SI NOPTI DE TEATRU LA BRAILA”,  care se desfasoara in perioada 13-22 septembrie. Sabados, care s-a ocupat personal de selectia pieselor, spune ca a aflat cu bucurie ca 8 dintre acestea au fost alese ulterior pentru a intra si in programul Festivalului National de Teatru de la Bucuresti: “Cred ca am fost inspirat cand am ales pentru aceasta editie tema <<Criza familiei in lumea contemporana>>, o tema care ne framanta pe toti. Deschidem televizorul, radioul si aflam tot de cazuri legate de familie. Si atunci m-am gandit ca, de fapt, criza familiei in lumea contemporana este o tema care ne intereseza pe toti. Toti avem in spatele nostru o familie – sau in fata noastra. Suportul nostru este familia. Si atunci oferta repertoriala pe aceasta tema este un foarte bogata.

Cred ca este intr-adevar o editie de colectie, asa am si gandit-o. Sunt teatre foarte importante si spectacole foarte importante. Din 17 spectacole, 8 spectacole sunt selectionate in Festivalul National de Teatru de la Bucuresti, din luna octombrie”.

Pe de alta parte, Sabados a anuntat ca dupa ce spectacolul “Before breakfast” al teatrului “Maria Filotti” a participat la Festivalul de Teatru de la Sibiu (al treilea ca importanta din Europa), acesta a fost selectionat si urmeaza sa participe in luna noiembrie la un mare festival de profil din China.