SABADOS, DESPRE FESTIVALUL “ZILE SI NOPTI DE TEATRU LA BRAILA”: MAI SUNT BILETE DOAR LA TREI SAU PATRU SPECTACOLE. NU VORBESC DE UN NUMAR MARE DE BILETE, CI DE 20-30 DE LOCURI

300.000 lei – atat costa cea de a XIII-a editie a Festivalului International <<ZILE SI NOPTI DE TEATRU LA BRAILA>>,  iar o parte din aceasta suma va fi asigurata de Ministerul Culturii. Directorul Teatrului “Maria Filotti”, Lucian Sabados, a declarat astazi, la conferinta de presa organizata in deschiderea festivalului, ca deocamdata nu poate preciza exact care va fi contributia ministerului, fiindca inca nu s-a semnat contractul, insa a primit asigurari ca va fi una mai mare decat cea  de la editia anterioara.

Sabados s-a aratat incantat de interesul mare al brailenilor pentru spectacolele ce vor fi prezentate in perioada 13-22 septembrie, in festival si a precizat ca la unele dintre acestea biletele s-au epuizat in cateva ore: “In doua ore si jumatate, in data de 23 august, cand am inceput vanzarea biletelor, s-au epuizat trei spectacole – e adevarat, toate de studio. A doua zi s-au epuizat si biletele la un spectacol la Sala Mare, ceea ce nu s-a mai intamplat – e vorba de spectacolul de la Metropolis, <<Un tramvai numit dorinta>>, cu multe vedete – , ceea ce dovedeste ca noi avem un public extrem, extrem de cultivat.

Dar mai dovedeste ceva: faptul ca acest drum pe care noi l-am abordat in luna aprilie a acestui an, faptul ca am intrat pe vanzarea online – deocamdata nu rezervari online, pentru ca rezervarea online e putin mai riscanta – a fost benefic. Am dat drumul pe 23 august simultan la vanzare prin agentie si pe online si s-a vazut cat de puternic este online-ul, s-au terminat foarte repede. Dar mai sunt bilete la trei sau patru spectacole la Sala Mare. Nu vorbesc de un numar mare de bilete, vorbesc de 20-30 de locuri.

La acest festival nu exista spectacole mai bune si mai putin bune. In aceasta editie de colectie exista numai spectacole foarte bune. Si stiu ce spun”.