SIRBU, DUPA CE A APARUT “CLASAMENTUL MITEI IN SPITALE”, IN CARE SPITALUL JUDETEAN BRAILA ESTE PE LOCUL II: E A NU STIU CATA OARA CAND II SOLICIT DEMISIA DOAMNEI MANAGER RASNOVEANU. DUMNEAEI A SCAPAT APROAPE TOTUL DE SUB CONTROL

Consilierul judetean Marian Sirbu (PNL) i-a cerut ieri din nou demisia managerului Spitalului Judetean Braila, Delia Rasnoveanu (PSD), dupa aparitia in presa centrala si locala a unui “clasament al mitei din spitalele din Romania”, in care spitalul brailean este pe locul II.

Mai exact, este vorba despre un instrument de monitorizare cu privire la calitatea serviciilor a 352 spitale publice din Romania – un chestionar aplicat in intervalul ianuarie 2019 – iulie 2019, ce cuprinde un set de 10 intrebari, intre care si intrebarea care suna asa: “Vi s-au solicitat bani sau atentii de catre medici sau asistente?”. Anti-Bribery Synergy a publicat sinteza acestui indicator utilizat de Ministerul Sanatatii in vederea monitorizarii performantelor operationale in domeniul prevenirii si combaterii mitei in spitalele din Romania, iar documentul  respectiv cuprinde si “Clasamentul mitei din spitale”, in care pe locul I se afla Spitalul de Urgenta Bucuresti, pe locul II – Spitalul Judetean din Braila, iar pe locul III – Spitalul Clinic de Urgenta „Sf. Ioan” din Bucuresti.

In opinia lui Sirbu, acest clasament reprezinta inca o dovada a faptului ca Rasnoveanu a scapat lucrurile de sub control si ca atare, liberalul i-a cerut presedintelui CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), demisia managerului  Spitalului Judetean: “A aparut un articol in care iarasi eram fruntasi – la spaga, bineinteles. Ca e realizat intr-un fel sondajul ala, ca nu-i bine, ca e bine, pana la urma, toate presa nationala, toate televiziunile ne-au dat ca suntem fruntasi. Cred ca e cazul sa intervenim acolo (la Spitalul Judetean – n.r.). E a nu stiu cata oara cand va solicit si-i solicit si doamnei manager demisia. Dumneaei a scapat aproape totul de sub control.

Zambiti… nu stiu de ce, nu stiu ce va distreaza… Pe mine ma intristeaza. Sunt trist ca ajungem in topuri pe primele locuri numai cu lucruri rele. Singurul lucru bun de care se vorbeste la Braila e ca se construieste un pod. In rest, numai ca taiem, ca suntem primii la spaga, ca suntem cel mai batran judet… numai de-alea rele.

Tot la Spitalul Judetean toata lumea ne-a asigurat ca avem tot ce ne trebuie. Va spun eu: n-avem. Un membru al familiei mele a mers la Spitalul Judetean, vrea sa se opereze si i s-a spus ca nu au plasa pentru asa ceva, deci trebuie sa si-o procure singur”.