V. BOTEA: MEMBRII UNEI COMISII CARE A VERIFICAT STADIUL LUCRARILOR DE REPARATII IN UNITATILE DE INVATAMANT BRAILENE AU GASIT, CITEZ, “SOBOLANUL CAT ELEVUL IN SCOALA”

Inspectorul scolar general al Brailei, Viorel Botea (PMP), a rugat consilierii judeteni si primarii sa merga in unitatile de invatamant din judet pentru a verifica stadiul lucrarilor de reparatii si modul in care au fost cheltuiti banii alocati de CJ. Botea, care este el insusi consilier judetean,  face referire la sumele alocate de la bugetul judetului pentru cofinantarea unor proiecte ce vizeaza repararea/reabilitarea unor scoli sau gradinite.

Seful Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Braila a explicat ca in unele localitati nu se respecta termenele asumate de firmele respective si acest lucru a fost constatat si de o comisie infiintata la cererea Ministerului Afacerilor Interne. Mai mult, spune Botea, membrii acelei comisii au gasit intr-o scoala “sobolani cat elevul”.

Viorel Botea a declarat la cea mai recenta sedinta CJ Braila: “Impreuna am votat hotarari CJ pentru toate comunele, privind reabilitarea grupurilor sanitare, igienizare si alte activitati specifice crearii unui climat propice pentru desfasurarea activitatii educative in noul an scolar. Toate aceste lucruri sunt sub lupa unei comisii solicitate de Ministrul de Interne, formata din reprezentanti ai Prefecturii, reprezentanti ai Directiei Sanitare si ai Inspectoratului Scolar Judetean Braila. Toate aceste lucrari care s-au derulat pe parcursul vacantei de vara au termene de finalizare.

In urma acestui control s-au observat cateva lucruri si primul lucru care s-a observat ca fost acela ca noi, CJ, am dat banii, Primaria a dat banii si in momentul de fata avem scoli in care, citez, <<am gasit sobolanul cat elevul in scoala>>.

Stimati consilieri judeteni, stimati primari, in calitatea noastra de reprezentanti ai administratiei publice locale va fac invitatia ca fiecare dintre noi sa mergem in scolile din localitatile pe care le avem, sa zicem, arondate si sa ne uitam cum sunt cheltuiti banii pe care noi i-am votat.

Unii spun in felul urmator: <<ISJ este de vina>>. Nu, nu este de vina ISJ, pentru ca noi trebuie doar sa controlam si in momentul in care vedem despre ce este vorba, sa luam masuri. Problema care se pune este urmatoarea: de ce aceste termene la lucrarile din scoli nu sunt respectate? De ce directorii nu respecta aceste termene? Si ca atare, va invit pe toti sa facem urmatorul lucru: sa vedem daca intr-adevar in scolile respective treburile se fac cum trebuie”.

Viorel Botea ne-a declarat ca ieri si-a incheiat activitatea comisia amintita si a preferat sa nu spuna care este localitatea in care au fost gasiti sobolani in scoala, dat fiind ca “problema s-a remediat, cu ajutorul Primariei respective”.