VARGA: DINCOLO DE DIVERSE RAPOARTE SAU SONDAJE, EXISTA COMENTARIILE A SUTE DE BRAILENI CARE SPUN CA SE CERE SPAGA IN SPITALUL JUDETEAN. FUM FARA FOC NU IESE…

Consilierul judetean Vasile Varga (PNL) este de parere ca nu e corect sa se arunce cu noroi, la modul general, in tot personalul medical Spitalului Judetean Braila, fiindca acolo sunt si medici si asistenti profesionisti, care isi fac munca la modul corect, fara sa ceara spaga. Varga accepta ideea ca este posibil ca acel “clasament al mitei in spitalele din Romania” dat publicitatii recent de Anti-Bribery Synergy – care plasa Spitalul Judetean Braila pe locul II – sa nu fie unul tocmai corect. In opinia sa, insa, dincolo de statisticile si rapoartele date publicitatii – care pot fi contestate -, ceea ce nu poate fi contestat este ca multi braileni se declara nemultumiti de faptul ca la Spitalul Judetean unii medici si asistenti cer spaga.

Ca atare, liberalul considera ca acest lucru trebuie avut in vedere de CJ, nu neaparat clasamentele intocmite de diverse organizatii sau asociatii mai mult sau mai putin cunoscute: ”Este pacat ca denigram profesionalismul unor medici de exceptie si al unor asistenti pe care ii are Braila. Eu, personal, am fost la Spitalul Judetean si pot sa confirm ca nu am dat niciun leu niciunui asistent si niciunui medic.

In schimb, firma respectiva sau sondajul respectiv are cu totul altceva la baza decat ceea ce a aparut in presa scrisa locala: oameni nemultumiti, comentariile oamenilor nemultumiti.

Ceea ce a spus colegul meu Marian Sirbu a fost sa incercam sa facem o analiza a ceea ce se intampla acolo. Daca doi, trei oameni spun ca se fura, ca se face, haideti sa formam noi o comisie care sa mearga sa faca o verificare in acest sens.

Sunt comentariile a sute de braileni care asta scriu. Fum fara foc nu iese…”.