VICEPRIMARUL CIOCAN: SUPAGL SE FINANTEAZA DIN COMISIONUL DE 5% DIN VALOAREA FARA TVA A TARIFULUI APROBAT, PLATIT DE OPERATORII DE SALUBRITATE

Serviciul de Utilitate Publica, de Administrare si Gospodarie Locala (SUPAGL) Braila trebuie sa se finanteze intr-un fel si ca atare, am decis in CLM sa se finanteze din comisionul perceput pentru monitorizarea si coordonarea activitatilor respective – este explicatia data de viceprimarul Brailei, Doinita Ciocan (PSD), pentru faptul ca SUPAGL factureaza si incaseaza de la operatorii de salubritate un comision de 5% din valoarea contractelor.

Ciocan a raspuns astfel intrebarilor consilierului Adrian Tabarac (PNL), care este de parere ca SUPAGL incaseaza acesti bani “pentru nimic”, fiindca, practic, activitatea operatorilor de salubritate este foarte clar stabilita prin Regulament, prin caietele de sarcini si contracte si ca atare, SUPAGL nu mai are mare lucru de facut.

Doinita Ciocan este insa de alta parere: “In Regulamentul SUPAGL am trecut special ca sursa de finantare acest comision, aceasta monitorizare care se plateste prin tariful respectiv, deci este din Regulament, ceea ce noi am stabilit. Finantarea serviciului trebuie facuta intr-o modalitate – si intr-o modalitate pe care noi am aprobat-o in CLM. La momentul la care am aprobat Regulamentul, aceasta nota de subsol nu a fost trecuta, a fost omisa. De aceea acum s-a revenit pe specificarea acestei note de subsol”.