20 OCTOMBRIE, PALATUL „LYRA”: „CITADELE MUZICALE” – RECITAL LA HARPA SUSTINUT DE MARIA BILDEA

Duminica, 20 octombrie, de la ora 18:00, la Palatul „Lyra” din Braila va avea loc un recital la harpa sustinut de Maria Bildea, din ciclul „Citadele muzicale”. Manifestarea este organizata de Filarmonica „Lyra-George Cavadia” Braila, in parteneriat cu Asociatia „Pro Valores” Bucuresti.

In program figureaza lucrari de Jean Philippe Rameau, Johann Sebastian Bach, Wolfgang Amadeus Mozart, Bedrich Smatana, Frederic Chopin, Claude Debussy.

Maria Bildea s-a nascut in Bucuresti si a inceput sa studieze harpa la 8 ani, la Liceul de Muzica „George Enescu”. La 12 ani sustinea deja primul recital, iar la 18 ani a sustinut primul concert ca solista la Ateneul Roman. Dupa absolvirea Academiei de Muzica din Bucuresti, in 1986, a obtinut postul de prim harpist la Orchestra Simfonica de Stat din Ploiesti. In 1988 a fost invitata in Grecia de Orchestra de Stat „Thessaloniki”. A fost membra a orchestrei din Salonic pana in 1990, dupa care a plecat la Atena, invitata de catre Manos Hatzidakis, si angajata la Orchestra of Colours. Din 1993 este si prim harpist la National Symphony Orchestra of the Hellenic Radio and Television.

Maria Bildea a infiintat, in 1988, prima clasa de harpa la Thessaloniki State Odeion (Conservatorul din Salonic), iar in 1992, la Athenaum Odeion (Conservatorul din Atena). A concertat cu cele mai mari orchestre din Romania si din Grecia, a sustinut recitaluri si master classes in Romania, Serbia si Franta, Marea Britanie, Germania, Canada, SUA, Spania, Cipru, Slovenia si in Grecia, la siturile arheologice din Atena. De-a lungul carierei a colaborat cu Sir Neville Marriner, Michel Plasson, Vangelis, Horia Andreescu. A fondat cvartetul „Aeolian Harps” si este membru fondator al „KYKLOS ENSEMBLE”. Participa in orchestra „Armonia Atenea” , interpretand la harpe istorice, inregistrand recent L.v. Beethoven „Die Geschöpfe des Prometheus” cu Decca.

Pretul biletului este de 15 lei. Pret redus pentru pensionari sau elevi: 7,5 lei.

Biletele se gasesc la agentia Filarmonicii din Calea Calarasilor Nr. 52 (Casa Tineretului) si on-line pe www.blt.ro.