AGENDA TEATRALA

Joi, 3 octombrie, la ora 18:00, la Sala Mare a Teatrului “Maria Filotti” va avea loc premiera spectacolului “JOCUL”, de Dimitar Marinov Dimitrov, in regia lui Dimitar Dimitrov.

Dupa premiera se va desfasura un DIVAN TMF, in cadrul caruia vor avea loc discutii intre actori, regizor si spectatori.

Vineri, 4 octombrie, la ora 18:00, la Sala Mare va fi prezentat spectacolul  “JOCUL”.

Sambata, 5 octombrie, la ora 19:00, la Sala Bujor Macrin va fi prezentat spectacolul “BEFORE BREAKFAST”, de Eugene O’Neill . Regia:  Andrei si Andreea Grosu

Duminica, 6 octombrie, la ora 18:00, la Sala Mare se va juca spectacolul “JAKE SI FEMEILE LUI”, de Neil Simon, in regia lui Erwin Simsensohn.

 

Cat despre spectacolul “JOCUL”, dupa cum spune regizorul Dimitar Dimitrov, este vorba despre o poveste ce “ne poarta in Egiptul Antic, acolo unde  intrigile de palat si luptele continue pentru putere conduc spre noi si noi victime. Dupa moartea Faraonului Akhenaten, fiica sa, tanara Ankhesenamen, mosteneste puterea, prin sceptrul faraonic. Folosindu-se de aceasta situatie, Thutmos, primul sfetnic al Faraonului si principalul urmas in linie dinastica, incearca sa impuna proiectul unui nou decret, ce ar conduce la stergerea memoriei locuitorilor. Ankhesenamen se opune transformarii acestui proiect intr-o lege, pentru ca intelege pericolul acestei masuri. Sub false motive, Thutmos il convinge pe mai marele preotilor sa accepte masura propusa si impusa de el. Ba, mai mult, Thutmos vrea sa il convinga si pe Amenmoss Intaiul, fratele mai mic al lui Ankesenamen, promitandu-i ca il va sustine sa ii ia locul surorii sale. Intrigile lui Thutmos aproape ca reusesc. Dar in acest moment al povestii, dimensiunile Timpului se intersecteaza si ne duc dinspre Egiptul Antic, spre timpurile noastre.

Jucatorul pe calculator Miro este un campion in domeniu. El este capabil sa atinga cele mai inalte niveluri de joc. Dar acesta devine confuz cand joystick-ul sau se strica si personajele jocului sau favorit devin reale, vii. Deodata, personajele jocului ajung in camera lui. Miro incearca sa pastreze situatia sub control si sa o salveze pe faraoana Ankhesenamen. Oricum, lupta intre Thutmos si Faraonul  Ankhesenamen continua. Miro va reusi sa controleze aceste intamplari numai daca poate sa isi stabilizeze joystick-ul stricat si sa duca la bun sfarsit jocul inceput. Depasindu-si propria sa teama, folosindu-si abilitatile si talentul, jucatorul pe computer Miro reuseste sa il trimita pe tradatorul personaj Thutmos intr-un alt joc, in epoca jurasica, unde dinozaurii se lupta unii cu altii. El reuseste, de asemenea, sa trimita din realitate in epoca lor toate personajele. Faraoana Anhesenamen il invita pe Miro sa o urmeze in regatul sau, dar acesta refuza.

In final, il regasim pe Miro dormind si autorul creeaza un final deschis, fiecare dintre spectatori alegandu-si propriul deznodamant.”

Distributia: Emilia Mocanu, Zane Jarcu, Adrian Stefan, Daniela Antonescu

Regie, decor, costume, ilustratie muzicala: Dimitar Dimitrov

Public tinta: 8-15 ani