ALICE SIMONA JECKEL: PENTRU CE SA SE INTOARCA TINERII IN BRAILA, DACA APROAPE PESTE TOT ESTE MAI BINE CA AICI?

Iubesc Braila, pentru ca este orasul meu natal, insa nu pot sa nu constat ca tinerii pleaca de aici, pentru a-si gasi un rost in alta parte – este ceea ce spune Alice Simona Jeckel, stabilita de ani de zile in Germania si care a venit in aceste zile la Braila pentru a participa (in calitate de organizator, nu doar de fosta absolventa) la manifestarile prilejuite de implinirea unui secol de la infiintarea Colegiului National “Gh. M. Murgoci”.

Jeckel, care este organizator de evenimente de business, a constatat cu tristete ca Braila nu este un oras atractiv, in care sa-ti doresti sa te stabilesti si nu se mira ca generatie dupa generatie, tinerii pleaca in alte orase din tara sau in strainatate, pentru a avea un trai mai bun: “Constat ceea ce practic, daca vorbiti cu toata lumea, este evident, nu trebuie sa vina cineva din afara… acestea sunt discutii la orice masa, din orice cadru intim, intre prieteni: lumea pleaca din Braila, orasul nu este atractiv, nu se face destul pentru a fi atractiv, toata lumea se gandeste <<Cine ar trebui sa faca si ce?>> …

Exista implicari, dar rezultatele nu prea se vad.

Mie imi place acest oras din cauza ca este orasul meu natal si mai departe, gasesc aici oameni deosebiti, este incontestabila chestia asta, dar din pacate, atractivitatea in plan economic, pentru care oamenii ar trebui tinuti in Braila, nu prea exista. De aceea nu trebuie sa ne suparam daca din Colegiul <<Murgoci>> pleaca tineri si isi cauta prin alte parti un rost. Trebuie oferit ceva ca sa se intoarca, chiar daca au fost undeva. Poate chiar doresc sa mearga sa vada undeva in lume altceva, sa castige experienta – asta e ceva natural, dar multi ar putea sa se intorca la un moment dat. Si clar, se pune intrebarea <<Pentru ce sa se intoarca, daca aproape peste tot este mai bine ca aici?>> ”.