“BIBLIOTECA, MOTORUL INCLUZIUNII SOCIALE IN COMUNITATE” – UN NOU PROIECT CU FINANTARE EUROPEANA

Biblioteca Judeteana “Panait Istrati” Braila va implementa pana la data de 30.08.2021 un proiect intitulat “Biblioteca, motorul incluziunii sociale in comunitate”, finantat prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene.

In cadrul acestui proiect, institutia amintita isi propune “sa favorizeze accesul la informare si educatie non-formala, prin activitati culturale, pentru persoane dezavantajate din orasul si judetul Braila, prin activitati culturale, ateliere de lucru, dezbateri, sesiuni de informare, metode non-formale de invatare etc.

Definitia <<persoanelor dezavantajate>> pe care o agreem este cea din OUG nr. 137/2000 privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare, unde categoria defavorizata este definita ca fiind <<acea categorie de persoane care fie se afla pe o pozitie de inegalitate in raport cu majoritatea cetatenilor din cauza diferentelor identitare fata de majoritate, fie se confrunta cu un comportament de respingere si marginalizare>>.

Prin proiect vom contribui la favorizarea integrarii sociale a minimum 1.000 persoane dezavantajate, prin organizarea de evenimente culturale si educative atat la sediul Bibliotecii, al unor unitati scolare, cat si la cel de resedinta (camine de batrani, penitenciare, centre de plasament, case de tip familial) ori la domiciliul beneficiarilor (pentru copii cu cerinte educative speciale)”.