BOTEA: DACA DISCUTAM DESPRE CALITATEA SERVICIILOR DE SALUBRITATE DIN MUNICIPIUL BRAILA, NICIUNA DINTRE FIRMELE DE PROFIL NU ESTE FARA DE PACAT

“Daca discutam despre calitatea serviciilor de salubritate la nivelul municipiului Braila, niciuna dintre firmele de profil nu este fara de pacat, toate au probleme” – este opinia consilierului municipal Bogdan Botea (PND), exprimata astazi, in cadrul sedintei CLM Braila.

Botea a facut acest comentariu in contextul in care se discuta despre serviciile sub orice critica prestate de firma de salubritate Brai-Cata in zona de care se ocupa, in municipiul Braila si de oportunitatea deciziei de reziliere a contractului pe care Primaria il care cu operatorul amintit: “Intrebarea mea este: nu putem simplifica oare aceasta procedura si sa acceleram implementarea Sistemului Integrat in Managementul Deseurilor, ca de acum ar fi trebuit sa fie gata? Daca mergem pe fotografii (care arata gramezile de gunoi din zona de care se ocupa Brai-Cata – n.r.) si pe reziliere, o sa ne apuce al treilea mandat. Dvs stiti foarte bine ca aceasta notificare nu poate sa fie valorificata decat in cadrul unui proces, pentru ca acest contact nu permite rezilierea de drept, trebuie sa ii dati in judecata si o sa ne apuce 2024 cu un proces de rezilere de contact, cum s-a facut si la Timisoara. Deci nu duce nicaieri…

Singura solutie care este in interesul cetatenilor este finalizarea acestui Sistemul Integrat in Managementul Deseurilor.

Daca luam la bani marunti toate firmele de salubrizare, toate au probleme”.

Consilierii au aprobat cu majoritate de voturi proiectul de hotarare care prevede rezilierea contractului de delegare a gestiunii activitatilor de colectare si transport a deseurilor din municipiul Braila, incheiat intre Primarie si societatea Brai-Cata.