“BURSA LOCURILOR DE MUNCA PENTRU ABSOLVENTI”, DESFASURATA ASTAZI: 320 LOCURI DE MUNCA VACANTE SI 215 PERSOANE INTERESATE DE O SLUJBA

Un numar de 24 angajatori au fost prezenti astazi la “Bursa locurilor de munca pentru absolventi”, ce  fost organizata de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Braila. Acestia au oferit 320 locuri de munca vacante.

Pe de alta parte, la actiune au participat 215 persoane interesate de oferta de locuri de munca.

Amintim ca absolventii au avut de ales intre locuri de munca din urmatoarele domenii de activitate: fabricarea utilajelor pentru extractie si constructii; repararea si intretinerea navelor si barcilor; fabricarea de articole de lenjerie de corp; fabricarea de echipamente electrice si electronice pentru autovehicule si pentru motoare de autovehicule; transporturi rutiere de marfuri; agricultura; comert; fabricarea de constructii metalice si parti componente ale structurilor metalice; fabricarea de echipamente electrice de iluminat; activitati de arhitectura; activitati ale centrelor de intermediere telefonica (call center); spalarea si curatarea (uscata) articolelor textile si a produselor din blana.

De asemenea, Centrul Militar Judetean Braila – Biroul Informare Recrutare a prezentat oferta de invatamant a Ministerului Apararii Nationale. In plus, Inspectoratul Judetean de Politie Braila a mediatizat oferta de scolarizare a Politiei Romane, pentru scolile de agenti de politie. Nu in ultimul rand, Universitatea „Constantin Brancoveanu” – Facultatea de Management si Marketing in Afaceri Economice Braila si-a promovat oferta educationala.

In vederea facilitarii insertiei pe piata muncii a absolventilor de invatamant au participat la bursa si elevi din anii terminali de la Colegiul Tehnic „Panait Istrati” Braila, Colegiul  Economic „Ion Ghica” Braila si Colegiul Tehnic „Costin D. Nenitescu” Braila, care au intrat in contact direct cu angajatorii prezenti la bursa.

La aceasta actiune au fost prezente si persoane private de libertate propozabile pentru liberarea conditionata de la Penitenciarul Braila si Penitenciarul de Minori si Tineri Tichilesti, in scopul crearii unor punti sociale intre comunitate si acestea, existand posibilitatea obtinerii unui loc de munca dupa punerea in libertate; cunoasterea si constientizarea instrumentelor de sprijin pentru viitoarea incadrare in munca.