CARMELIA DRAGOMIR – BALANICA RENUNTA LA FUNCTIA DE VICEPRESEDINTE AL AGENTIEI NATIONALE PENTRU ARII NATURALE PROTEJATE

Carmelia Dragomir – Balanica (PSD) a depus astazi la Guvern solicitarea de incetare a mandatului sau de vicepresedinte al Agentiei Nationale pentru Arii Naturale Protejate (ANANP), institutie aflata in subordinea Ministerului Mediului.

Intr-un comunicat dat publicitatii, aceasta a precizat ca a luat aceasta decizie dat fiind ca PSD nu mai este la guvernare: “Ca urmare a faptului ca am ajuns pe acest post prin sprijin politic, consider ca retragerea de la conducerea institutiei este o decizie onorabila. Sunt convinsa ca si cei care vor fi numiti acum vor avea demnitatea sa se retraga cand guvernul lor va fi inlocuit.

A fost o perioada de doi ani si jumatate cu activitate foarte intensa: am inceput cu demersurile pentru operationalizarea ANANP, pornind de la amenajarea unui sediu, documente de inregistrare fiscala, sigle, pagina web, recrutare de personal, infiintarea Colegiului Stiintific, etc.

Pana in ianuarie 2019 am coordonat activitatea urmatoarelor:

– Directia Generala Managementul Ariilor Naturale Protejate,

– Serviciul de Implementare Politici si Monitorizarea Biodiversitatii

Si dupa ianuarie 2019:

– Serviciul Monitorizare Arii Naturale Protejate, Relatia cu Comunitatile Locale, Proceduri Certificare de Marca, Parcuri

– Serviciul Monitorizare si Emitere Avize

– Serviciul IT, Baze de Date, GIS si Analiza

Am sustinut in Parlament legea prin care s-au infiintat structuri teritoriale fara personalitate juridica in toate judetele. In judetul nostru, la momentul actual, functioneaza Serviciul Teritorial ANANP, format din 3 persoane, situat la adresa: Braila, str. M. Eminescu, nr 8 – 8A, et. 1.

Sub egida Presedintiei Consiliului Uniunii Europene am coordonat organizarea a doua evenimente: EGMIT reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera si reuniunea grupului de lucru al expertilor privind adaptarea (EGA) in domeniul schimbarilor climatice.

Am acordat o maxima atentie problemelor cu care se confrunta ariile naturale protejate, protectiei mediului si respectarii legislatiei.

Colaborarea cu administratia publica locala, indiferent de culoarea politica, cu institutiile publice deconcentrate, organizatiile nonguvernamentale si reprezentantii societatii civile, a fost foarte buna, multe dintre actiunile efectuate impreuna conducand la intensificarea activitatii de protectie a mediului in cadrul ariilor protejate.

Doresc sa le multumesc colegilor de la Braila pentru sustinere, partenerilor si colegilor de la Bucuresti pentru  implicarea in proiectele realizate in parteneriat, unele dintre ele finalizate, iar altele in curs de derulare.

Dupa predarea documentelor catre persoana care ma va inlocui, desemnata de noul guvern, voi reveni la Braila. Le doresc succes pentru a duce mai departe proiectele in curs de implementare”.