CE TAXE VOR PLATI OPERATORII DE TRANSPORT IN REGIM DE TAXI DIN MUNICIPIUL BRAILA IN ANUL 2020

Consiliul Local Municipal Braila a aprobat la cea mai recenta sedinta a sa Regulamentul de organizare si desfasurare a activitatii de transport in regim de taxi in municipiu, inclusive taxele pe care le vor achita anul viitor operatorii de transport din domeniu.

Mai concret, incepand cu data de 01 ianuarie 2020 operatorii amintiti vor achita urmatoarele taxe:

*Taxa de autorizare viza anuala: 540 lei/an/autorizatie taxi;

*Taxa gestionare baza de date accesata prin QR: 20 lei/an;

*Taxa viza anuala dispecerat taxi: a) 0-35 indicative – 577 lei/an; b) 36-100 indicative – 1154 lei/an; c) peste 100 indicative – 2307 lei/an.

*Autorizatie de transport in regim taxi – 10 lei/ exemplar;

*Autorizatie TAXI – 10 lei/exemplar;

*Formulare tipizate – 1 leu/pagina;

*Eliberare copie certificata documente din arhiva – 0,50 lei/pagina.

*Eliberare copie simpla documente – 0,20 lei/pagina.

Transportatorii care vor fi autorizati dupa data de 1 iulie a anului in curs vor achita 1/2 din taxa de viza pe anul respectiv.

Transportatorii autorizati care solicita retragerea autorizatiei taxi pana in data de 30 iunie a anului in curs vor achita doar 1/2 din taxa de viza anuala.

Tariful de monitorizare ce va fi achitat de dispeceratele care solicita avizul pentru mentinerea sau afisarea inscrisurilor sau insemnelor publicitare va fi de 1 leu/ luna/ autoturism. Tariful se va achita lunar, pana la data de 15 a lunii in curs, in baza unei declaratii pe proprie raspundere, insotita de o lista nominala a autovehiculelor dispecerizate, data de reprezentantul dispeceratului, in care se va specifica numarul de taxiuri si perioada pentru care are incheiat contractul de publicitate. Neplata la scadenta duce la calculul majorarilor aferente creantelor bugetare locale.