CHIRIAC: IN EXERCITIUL FINANCIAR 2021 – 2027 SE PARE CA VA FI O AXA DE FINANTARE DEDICATA SPECIAL ALIMENTARII CU GAZE. VREM SA FIM PRINTRE PRIMELE JUDETE CARE DEPUN UN ASEMENEA PROIECT

Stiu ca unele dintre primariile din judet poarta discutii cu diverse firme, in privinta realizarii retelei de gaze in localitatile respective, insa acest lucru nu este o problema. Nu sunt decat trei localitati, iar acestea nu sunt membre ale Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara (ADI) Braila Gaz si nu afecteaza succesul demersurilor acestei asociatii. Este in esenta, ceea ce spune presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), care se arata optimist cu privire la realizarea  obiectivului pe care il are ADI Braila Gaz: intocmirea unui Master Plan pentru extinderea retelei de gaze la nivelul judetului, urmata si de realizarea practica a acestui mare proiect, de catre Transgaz.

Chiriac i-a raspuns astfel consilierului PNL Alexandru Danaila, care a declarat ca unele dintre primariile care sunt membre ale ADI Braila Gaz, dar si altele, care nu sunt membre, poarta discutii cu alte firme in vederea realizarii retelei de alimentare cu gaze in localitatile respective. Danaila atentiona ca este foarte probabil ca firmele respective sa ajunga la o intelegere cu primariile care le pot asigura un numar mare de potentiali consumatori, iar celelalte primarii, care sunt “nerentabile” din acest punct de vedere, sa ramana in ADI Braila Gaz, ceea ce ar face ca asociatia sa nu mai fie interesanta pentru Transgaz, ca investitie.

Chiriac a comentat: “Stim si noi acele localitati (care poarta discutii cu alte firme – n.r.), le cunoastem foarte bine – si va spun si care sunt: Chiscani, Ulmu si Gropeni, care au depus cerere si sunt putin avansati cu aceste documentatii, dar nu sunt in ADI Braila Gaz”.

“Sunt si din asociatie doua localitati!”, a spus Danaila.

“Nu v-am spus tot, pana la sfarsit. Din toate discutiile, si in exercitiul financiar 2021 – 2027 (pentru finantari europene – n.r.) se pare ca va fi o axa dedicata special pentru alimentarea cu gaze a tot ce inseamna judete si unitati administrativ teritoriale care nu au acest lucru. Am intrat in ADI Braila Gaz cu premisa in care cu siguranta sa pregatim acest proiect inainte, ca in 2021 sa avem tot ce ne trebuie – studiu de fezabilitate, Master Plan si asa mai departe, ca sa putem sa fim printre primele judete care depunem pe exercitiul financiar 2021- 20207 acest proiect, astfel incat partea de distributie s-o faca asociatia si sa predea concesionarului direct toata reteaua – si atunci va fi mai usor ca Distrigaz sau un operator privat sa ia tot ce inseamna distributie de gaz pe intreg judetul”.