CONCURS DE FOTOGRAFII „ATUNCI SI ACUM”

La 30 de ani de la caderea regimurilor comuniste in Europa Centrala si de Est, Ambasada SUA la Bucuresti ii invita pe toti cei interesati la un concurs dedicat amintirilor fotografice din acea epoca.

“Va invitam sa va verificati arhiva de fotografii, sa o alegeti pe cea preferata si sa ne-o trimiteti in format electronic, impreuna cu o fotografie care surprinde aceeasi imagine, insa in prezent. Fotografiile pot include persoane, cladiri, peisaje, obiecte, etc.

Fotografiile <<atunci si acum>> trebuie sa ilustreze transformarea de la conducerea comunista, la bunastarea post-comunista din ultimii 30 de ani si vor contribui la eforturile de pastrare a memoriei recente.

Premiiler oferite castigatortilor sunt dupa cum urmeaza: *Premiul 1: Camera foto Sony Cyber-Shot DSC-RX10; *Premiul 2: Camera foto Sony Cyber-Shot DSC-RX100; *Premiul 3: Camera video sport GoPro Hero 7. Se pot acorda premii suplimentare tuturor finalistilor concursului.

Este posibil ca fotografiile castigatoare sa fie publicate pe pagina de internet si pe canalele de comunicare sociala ale Ambasadei si ale partenerilor sai”, precizeaza organizatorii.

Participantii trebuie sa fie cetateni romani cu domiciliul in Romania si sa aiba varsta minima de 18 ani. Concursul incepe pe 26 septembrie 2019 si se incheie pe 8 octombrie 2019, la ora 23:59. Persoana care trimite fotografia va fi considerata participant si va fi singura eligibila pentru castigarea premiului.

Cat priveste modalitatea de inscriere, organizatorii precizeaza: “Alege o fotografie care ilustreaza atmosfera perioadei comuniste in Romania. Gaseste o fotografie actuala comparabila, care poate evidentia transformarea petrecuta in ultimii 30 de ani. Fotografiile trebuie sa iti apartina.

Trimite fotografiile la infobuch@state.gov cu subiectul <<Atunci si acum>> in titlul e-mailului, pana pe 8 octombrie 2019 la ora 23:59. Te rugam sa folosesti numele tau complet pentru denumirea fisierelor. Daca fotografia ta este primita si acceptata, vei primi un e-mail de confirmare. Daca nu primesti o confirmare a inscrierii, suna la 021-200-6183 pentru a afla cum poti re-trimite fotografia ta.

Odata trimise fotografiile, fiecare set va fi considerat inscris si nu poate fi inlocuit. Nu se pot inscrie mai mult de doua seturi de fotografii (4 fotografii de maxim 3MB fiecare), insa doar unul poate fi premiat”.

Dupa incheierea perioadei de inscriere, membrii juriului vor avea la dispozitie patru saptamani pentru a delibera. Castigatorii vor fi anuntati in cadrul unui eveniment ale carui detalii vor fi comunicate la o data ulterioara, iar rezultatele vor fi anuntate pe Facebook si pe pagina de internet a Ambasadei.

Criteriile de jurizare sunt urmatoarele (in ordinea importantei): *Nivelul de reusita in evidentierea transformarii Romaniei dupa caderea comunismului; *Originalitate/Creativitate

Mai multe detalii despre cerintele legate de continut, precum si termenii/conditiile concursului puteti afla aici : https://ro.usembassy.gov/ro/atunci-si-acum-concurs-de-fotografii/.