DANAILA: CHIRIAC SUSTINE UN MANAGER AL SPITALULUI JUDETEAN CARE A AVUT MANDATUL PRESARAT CU SCANDALURI, RECLAMATII SI NEMULTUMIRI. SUNT NISTE INTERESE LA MIJLOC CARE II LEAGA PE CEI DOI SI VOR SA TINA SPITALUL SUBJUGAT

“Braila  se afla pe primele locuri ale topurilor rusinii pentru orice se face o analiza la nivel national: cu privire la serviciile publice, cu privire la calitatea actului medical, cu privire la infrastructura, cu privire la migratie, cu privire la investitii. La toate, Braila este in top 3 al judetelor in care situatia este cea mai proasta din acel punct de vedere“ – este constatarea amara a presedintelui PNL Braila, Alexandru Danaila.

Liderul liberal a amintit, in acest context, despre faptul ca in Spitalul Judetean Braila exista un mare deficit de medici si ca s-au tras foarte putini medici, comparativ cu ceea ce au reusit alte spitale din tara: “Spitalul Judetean Braila nu a reusit sa atraga medici, desi presedintele Chiriac (Iulian Chiriac, PSD, presedintele CJ Braila – n.r.) a spus ca a atras medici, in timp ce la Bistrita toate spatiile locative pe care le-a amenajat ANL-ul sunt ocupate de medici tineri. A venit o echipa care a crescut in timp si Bistrita este in topul celor care au reusit sa performeze.

Din pacate, la noi nu s-a intamplat acest lucru – si nu s-a intamplat, din punctul meu de vedere, din cauza presedintelui CJ, a domnului Chiriac, care, fiind membru PSD in continuare, a facut politica PSD si o face in continuare: sustine un manager al Spitalului Judetean care a avut un mandat presarat numai cu scandaluri si cu reclamatii si cu tot felul de nemultumiri (din partea pacientilor, din partea angajatilor, din partea CJ, a opiniei publice), doar pentru ca sunt niste interese la mijloc care ii leaga pe cei doi si vor sa tina spitalul subjugat.

Suntem intr-o situatie critica, in care daca pleaca un medic de la o sectie sau alta, riscam sa nu mai putem asigura permanenta si sa nu mai putem asigura garzile normale, pentru ca sunt la limita medicii pe anumite sectii”.

Precizam ca in ultimii ani, Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita au fost angajati peste 50 de medici tineri, iar in aceasta perioada sunt scoase la concurs alte 7 posturi.

Comparativ, in mandatul presedintelui Chiriac au fost atrasi la Braila 20 de medici tineri. In prezent, Spitalul Judetean Braila functioneaza cu mai putin de 200 de medici, necesarul fiind de 320 de medici.