DANAILA: CONDUCEREA CJ BRAILA INCEARCA SA ASCUNDA GUNOIUL SUB PRES, NU VREA SA ACCEPTE REALITATEA. REALITATEA ESTE CA IN SPITALUL JUDETEAN SE DA SPAGA

Presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, sustine ca atitudinea conducerii Spitalului Judetean si a Consiliului Judetean cu privire la fenomenul spagii din spital poate fi comparata cu incercarea de a baga gunoiul sub pres, ca sa nu se mai vada. Danaila sustine ca daca te rezumi la a declara ca nu exista reclamatii scrise, inregistrate oficial pe aceasta tema – deci nu exista indicii oficiale ca se cere si se da spaga – inseamna pur si simplu ca te faci ca nu vezi care este adevarul si sa creezi conditii pentru a se perpetua acest fenomen.

Liberalul este de parere ca nu poti sa te uiti numai la faptul ca nu exista reclamatii scrise, oficiale, ale unor pacienti carora li s-a cerut spaga in spital, si sa te faci ca nu vezi nenumaratele comentarii facute in spatiul public, in diverse discutii sau pe retelele de socializare, de oameni care spun ca au dat spaga sau cunosc persoane care au dat spaga, fiindca altfel nu s-ar fi uitat nimeni la ei in spital sau fiindca li s-au cerut bani la modul direct: “De fiecare data cand exista dezbateri pe aceasta tema a spagii din spitale, sunt pacienti care comenteaza, sunt oameni care comenteaza sub anonimat sau asumandu-si comentariul respectiv cu nume si prenume, si spun ca au dat spaga sau spun ca stiu cazuri de oameni care au dat spaga sau spun ca sunt cazuri de oameni carora li s-au cerut bani pentru a li se aplica un tratament sau pentru a li se pune un diagnostic.

Chestiunile astea sunt extrem de serioase si noi suntem mintiti in continuare si cateodata nu avem puterea sa reactionam, pentru ca la nivelul conducerii CJ ni se spune ca asa ceva nu exista, ca nu exista nicio reclamatie, conducerea spitalului a purtat discutii cu pacientii si toti sunt foarte multumiti la externarea din spital si nimeni nu are nimic de reclamat. Adica suntem intr-o zona din asta in care practic bagam totul sub pres, nu vrem sa acceptam realitatea…

Realitatea este ca in Spitalul Judetean se da spaga. Nu spun ca toti medicii cer; sunt medici carora li s-a oferit si au refuzat, deci sunt categorii de oameni care isi fac profesia cu demnitate si fara niciun fel de pretentii (de a primi astfel de atentii – n.r), dar fenomenul exista in continuare si presedintele CJ, din pacate, nu ia nicio masura – ceea ce este o problema. Si-i cer pe aceasta cale sa se implice si sa nu mai lase Braila sa ramana pe locurile codase in toate clasamentele sau sa ramana in top 3 in clasamentul rusinii la toate categoriile de servicii pe care le gestioneaza si care sunt analizate la nivel national, in comparatie cu alte judete”.