DANAILA, DESPRE CONCURSURILE ARANJATE: DE FIECARE DATA CASTIGA CANDIDATUL INDICAT DE NECHITA INAINTE DE AVEA LOC CONCURSUL – ASTA RIDICA SUSPICIUNI FOARTE MARI

Presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, nu are dubii ca se aranjeaza concursurile pentru ocuparea unor posturi din CJ si din institutiile subordonate, asa cum a acuzat in mai multe randuri colegul sau de partid, consilierul judetean Ovidiu Nechita.

Danaila sustine ca simplul fapt ca Nechita a anuntat public care va vor fi castigatorii mai multor concursuri, cu saptamani sau luni de zile inainte de a avea loc concursurile respective, si ca de fiecare data a avut dreptate, este o dovada clara ca lucrurile sunt aranjate dinainte si iese castigator „cine trebuie”: „Noi le spunem public, cine are urechi sa auda, aude. Este important ca publicul sa stie, ca cetatenii care au sustinut la un moment dat PSD sa stie modul in care PSD gestioneaza aceste probleme si cum isi <<rezolva>> clientela de partid cei de la PSD”.

Danaila a mai spus ca indiferent ca presedintele CJ, Iulian Chiriac (PSD) neaga la modul oficial ca ar avea cunostinta de asemenea practici, aceasta stie ce se intampla: „Nu este niciun fel de concurs care sa nu fie demarat la initiativa lui. Organigrama este aprobata in CJ la propunerea domnului Chiriac. Statul de functii, de asemenea. Deci domnul Chiriac are la cunostinta toate aceste aspecte. Mai mult decat atat, prin dispozitia presedintelui CJ se formeaza comisia de concurs.

Ce spune Ovidiu Nechita este ca fiind aceeasi comisie de concurs, a reusit de fiecare data candidatul pe care Ovidiu si-a asumat public sa il faca cunoscut inainte de  avea loc concursul – si chestiunea asta tot adevarindu-se in continuare, e clar ca ridica suspiciuni foarte mari”.

Danaila a explicat ca cum lucreaza PSD-ul pentru a-si pune membrii de partid sau clientii politici in anumite functii: „Spre exemplu, il am pe Ovidiu care trebuie sa ocupe functia de director; el nu are astazi nici vechime, nu are calificare, nu are nimic, dar intr-o perioada de 1-2 ani ii facem si vechime, modificam postul ca sa aiba cerinte mai mici, astfel incat Ovidiu sa se incadreze si pana la urma comisia de examinare formata din noi o sa-l scoata pe Ovidiu director, ca mergem cu aceeasi masina la Bucuresti si vom ajunge la concluzia ca Ovidiu este potrivit pentru postul ala. Si nici nu se mai inscrie nimeni…

De ce nu sunt mai multi candidati pe acelasi post? De fiecare data cand s-a stiut de la inceput cine va ocupa postul respectiv, nu a fost decat un singur candidat pe post; in mod normal ar trebui sa existe concurenta, sa vina niste oameni care sunt capabili, care doresc sa se inscrie, pentru ca salariile sunt destul de atractive, deci ar putea sa vina si oameni din mediul privat, ca sa participe la asemenea concursuri”.