DANAILA: PNL DEMAREAZA DISCUTII IN VEDEREA FORMARII UNEI NOI MAJORITATI IN CJ BRAILA – UNA FARA PSD – SI A SCHIMBARII PRESEDINTELUI IULIAN CHIRIAC

PNL demareaza astazi o serie de discutii cu partidele de la nivel local, in vederea formarii unei noi majoritati in CJ Braila – una fara PSD – si a schimbarii presedintelui CJ, Iulian Chiriac (PSD).

Anuntul a fost facut astazi de presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, care este de parere ca odata cu scoaterea PSD de la guvernare la nivel national exista sanse mari ca si la nivel local sa fie facut acelasi lucru. Mai exact, acest lucru se poate face la CJ, unde PSD formeaza majoritatea impreuna cu ALDE, PMP si PND, fiindca in CLM Braila PSD detine singur majoritatea simpla.

Danaila a declarat ca schimbarea presedintelui Iulian Chiriac este necesara, avand in vedere modul in care a condus acesta institutia amintita si judetul in ultimii 3 ani: “Presedintele CJ trebuie sa inteleaga ca majoritatea de care a beneficiat pana acum nu-i poate acoperi in continuare greselile si eu sper ca toti acei consilieri si toate grupurile de consilieri din CJ sa inteleaga ca in acest moment in care exista clar un val anti-PSD, un moment in care lumea incearca sa scape de dominatia PSD din ultimii ani, putem si la CJ Braila sa formam o alta majoritate pe anumite proiecte care ar trebui implenmentate in CJ, pentru a aduce un plus in ceea ce priveste nivelul de trai in judetul Braila”.

Liberalul a mai spus ca acum este momentul sa se vada la modul concret care dintre consilierii judeteni sustin in continuare PSD si care se delimiteaza de acest partid: “In momentul de fata PSD nu are decat 14 consilieri in CJ, PNL are 12, iar diferenta o reprezinta consilieri ai altor partide.

Am vrut sa anunt acum ca facem aceste demersuri, ca sa nu fie o chestiune facuta pe sub masa sau pe la colturi; in virtutea neregulilor pe care le-am constat de-a lungul timpului si in virtutea faptului ca urmeaza sa fie investit in Parlament Guvernul Orban, care va beneficia si de sustinerea celor de la ALDE, si celor de la PMP, si a mionoritatilor si a altor parlamentari independenti.

Ramane de vazut ce se va intampla in urma demersului nostru de la Braila, dar un lucru va fi clar: cine este impotriva PSD va fi alaturi de aceasta initiativa pentru proiecte care sa vina in sprijinul brailenilor si in sprijinul localitatilor din judetul Braila; cine nu va veni alaturi de noi pentru sprijinirea acestor proiecte va fi alaturi de PSD si asimilat cu PSD”.

Liberalul a mai precizat ca demersul partidului sau nu are in vedere si schimbarea vicepresedintilor CJ Braila (Ionel Epureanu – PSD si Catalin Murea – ALDE), intrucat acestia actioneaza in baza competentelor ce le sunt atribuite de catre presedinte.