DANAILA: PNL VA CONTINUA DEMERSURILE PENTRU ELIMINAREA PENSIILOR SPECIALE ALE PARLAMENTARILOR

Eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor ramane un obiectiv pentru PNL, mai ales ca este deja depus la Parlament un proiect de lege in acest sens – este declaratia presedintelui PNL Braila, Alexandru Danaila.

Liderul liberal spune ca PNL nu are de gand sa retraga acel proiect de lege, ci dimpotriva, il va sustine in continuare, chiar daca asta nu le va fi pe plac unora dintre actualii parlamentari: “Este, evident, optiunea noastra. PNL are depusa o initiativa legislativa in sensul eliminarii pensiilor speciale in primul rand pentru parlamentari – cu riscul de a supara parlamentarii in functie. Este o initiativa semnata de parlamentarii PNL. In masura in care se va forma o majoritate parlamentara pentru sustinerea acestei legi, isi va urma cursul si e clar ca nu va fi o lege pe care PNL sa o retraga.

Deci vom continua demersurile pentru eliminarea pensiilor speciale in dreptul parlamentarilor, pentru inceput, iar separat, noi avem in vedere ajungerea la o echitate in sensul in care oamenii trebuie sa primeasca pensii in functie de cat au contribuit. Legea pensiilor este data de PSD in speranta ca va ramane la guvernare, dar este o lege care nu poate fi sustinuta, in forma asta.

E clar ca trebuie data o lege a pensiilor care sa poata sa fie functionala pentru urmatorii 10-20 de ani. Dar in momentul asta nu se pune problema de taieri de pensii si taieri de salarii, asta este clar”.