DEPUTATUL MIRCEA: E POSIBIL CA DEMITEREA GUVERNULUI SA MAREASCA SANSELE DOAMNEI DANCILA IN CURSA PREZIDENTIALA

Deputatul Florin Mircea (PSD) considera ca exista posibilitatea ca demiterea Guvernului Dancila, ca urmare a adoptarii ieri, in Parlament, a motiunii de cenzura, sa mareasca sansele ca Viorica Dancila sa castige alegerile parlamentare de luna viitoare.

Mircea a declarat pentru MD Press ca este posibil ca romanii sa considere nedrept faptul ca Guvernul Dancila a fost demis, desi acesta reprezenta un partid votat de mare parte a alegatorilor: “Eu cred ca e posibil si sa creasca sansele doamnei Dancila. Depinde ce se va intampla si ce decizii se vor lua in Comitetul Executiv National. Sansele doamnei Dancila pot sa creasca pe fond de victimizare: <<Uite, noi am vrut sa facem si nu ne-au lasat!>>. Pentru ca cetatenii vor vota, nu vor vota parlamentarii. Cetatenii poate vor spune: <<Domnule, stai putin, ca asta a fost premierul care reprezinta partidul care a facut ceea ce a promis!>>.

Exista, insa, si posibilitatea sa se reduca sansele doamnei Dancila, fiindca nu mai este premierul Romaniei si nu lucrurile nu mai au aceeasi amploare… Dar pana la urma, campania noi trebuie sa ne-o ducem in modul in care am planificat si cum e normal. Nu trebuie sa dam inapoi din cauza acestei motiuni, mai ales ca e posibil ca interimatul sa mai dureze; nu cred ca vor rezolva ei atat de repede cu noul guvern.

Si ma gandesc si altfel: acum, ca au dat jos guvernul PSD, ce-o sa mai zica in campanie? Pana acum criticau guvernul. Acum pe cine o sa mai critice? Nu mai pot sa atace PSD, fiindca PSD nu mai este la guvernare, practic. Poate doar sa dea vina pe <<greaua mostenire>>… “.