DRAGOMIR: ANRSC A SUSPENDAT LICENTA BRAI-CATA IN SEPTEMBRIE. MUNICIPALITATEA ARE DREPTUL LEGAL SA REZILIEZE UNILATERAL CONTRACTUL CU ACEASTA FIRMA

Primaria a tratat in acelasi mod toti cei trei operatori de salubritate care actioneaza pe raza municipiului si i-a amendat pe toti, cand s-au constatat deficiente in activitatea respectiva, insa spre deosebire de Brai-Cata, ceilalti doi operatori nu lasa munti de gunoaie pe strazi – este declaratia facuta astazi de primarul Marian Dragomir, in cadrul sedintei CLM Braila. Edilul sef a mai spus ca daca ar fi avut un contract cu o firma de salubritate in calitate de persoana privata si ar fi avut parte de astfel de servicii, ar fi reziliat rapid contractul.

In calitate de primar, insa, Dragomir a avut nevoie de 3 ani – timp in care cetatenii au avut parte de o adevarata bataie de joc din partea firmei Brai-Cata -, pentru a decide sa propuna Consiliului Local Municipal rezilierea contractului cu acest operator: “Noi suntem captivi intr-o procedura birocratica juridica si am solicitat CLM sa se respecte procedurile legale in acest sens”.

Edilul sef a mai precizat ca in urma solicitarii primarului Brasovului, care a fost foarte nemultumit de serviciile prestate de Brai-Cata in localitatea amintita, “Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice (ANRSC) a suspendat licenta de operare a societatii Brai-Cata. Cel mai grav este ca societatea ne-a ascuns acest lucru si vreau sa intreb cum este posibil si cum se va plati un serviciu in municipiul Braila, unei societati cu licenta expirata. De ce societatea nu a respectat obligatiile pe care le avea si nu ne-a notificat asupra faptului ca are licenta expirata?”.

Primarul a mai spus ca potrivit unei adrese primite de la ANRSC, “autoritatile administratiei publice au dreptul sa rezilieze unilateral contractele de delegare a gestiunii serviciilor si sa organizeze o noua procedura pentru delegarea gestiunii acestora, daca constata si dovedesc nerespectarea repetata de catre operatori a obligatiilor contractuale si daca operatorii nu adopta programe de masuri care sa respecte conditiile contractuale si care sa asigure atingerea in intervalul de timp prestabilit a parametrilor de calitate asumati.

Mentionam ca ANRSC a sanctionat la data de 26.09.2019 operatorul Brai-Cata SRL prin suspendarea licentei pentru o perioada de 30 de zile, ca urmare a nerespectarii conditiilor asumate conform licentei si prevederilor prezentului Regulament”.

In acest context si in baza votului dat de consilierii municipali, care au aprobat astazi rezilierea contractului cu Brai-Cata,  Dragomir a cerut conducerii SUPAGL “sa respecte procedura legala privind notificarea privind incetarea unui contract care produce deservicii majore tuturor locuitorilor municipiului Braila”.

Edilul a mai spus ca sectorul Brai-Cata va fi distribuit intre celelalte doua societati de salubritate, cea mai mare parte revenindu-i RER.

Potrivit viceprimarului Doinita Ciocan, toata procedura va dura circa 2 saptamani, dupa care operatorii ECO si RER vor prelua oficial sectorul Brai-Cata.