DRAGOMIR: “TOATA SEDINTA ATI MOLFAIT OSTENTATIV GUMA DE MESTECAT. PROBABIL A FOST UN GEST REFLEX, DE RUMEGATOR DIN ZONA REGNULUI ANIMAL”; IONITA: “TUPEU DE PRIMAR CARE ATUNCI CAND NU ARE ARGUMENTE, JIGNESTE”

Subiect de dispute administrative in sedinta Consiliului Local Municipal Braila si de atacuri politice dupa aceea, pe o retea de socializare: molfaitul gumei de mestecat intr-o sedinta a forului legislativ local.

Totul a pornit de la faptul ca in cea mai recenta sedinta CLM Braila, consilierul municipal Sorin Ionita (PNL), a mestecat guma pe intreaga perioada a sedintei, in ciuda faptului ca la un moment dat, edilul i-a solicitat sa inceteze: ”O sa am si eu o rugaminte… sunteti foarte haios cand clefetiti guma de mestecat, dar v-as ruga frumos sa o bagati in buzunar!”.

Liberalul continuat sa mestece guma, in mod ostentativ, iar la finalul sedintei, edilul sef a revenit asupra acestei chestiuni: “Am constatat ca toata sedinta ati molfait ostentativ guma de mestecat, mai ales dupa ce v-am atras atentia. Ma bucur ca nu ati lipit-o pe sub birou, asa cum se mai intampla de obicei! Probabil a fost un gest reflex, de rumegator din zona regnului animal.

Dvs ati mentionat ca doriti sa se aloce mai multe fonduri pentru finantarea invatamantului din municipiul Braila. (…) Sa stiti ca este simplu doar sa vii si sa dai din gura, molfaind guma in sedintele de Consiliu Local si mult mai complicat sa ridici si mana, sa votezi alocarea resurselor financiare pentru realizarea proiectelor in invatamant. Nu e nevoie sa-mi raspundeti, puteti sa mestecati in continuare, asa cum faceti chiar si acum”.

”Am bagat de seama ca ati gasit termenul corect pentru <<molfaiala>> si nu mai faceti incurcaturi… Ca si recomandare, ar trebui sa luati dictionarul si sa-l bagati sub perna, sa dormiti cu capul pe el, pentru ca intr-adevar, va imbogateste”, a raspuns Ionita.

“De ce dati un exemplu atat de rau elevilor din municipiul Braila, molfaind guma in sedintele de Consiliu Local?”

“Nu sunt singurul care molfaie guma in sedintele Consiliului Local. Nu scrie niciunde, in niciun regulament, nici in Legea 215, ca consilierul nu trebuie sa mestece guma…”

”Domnule consilier, tine de buna crestere si de educatie. Doar de atat! Apreciez faptul ca nu ati lipit-o dedesubt!”

”Este una lipita… eu asta vroiam sa va spun!”

”Tot de dumneavoastra, la o alta sedinta.”

”Nu e lipita de mine, nu stiu cine a lipit-o… Identificati!”, a mai spus razand Ionita.

Disputa nu s-a incheiat insa aici, ci a continuat pe retelele de socializare, unde primarul Dragomir a comentat: “Consilier local PNL MOLFAIE o guma de mestecat in timpul sedintei de Consiliu Local. PLATIT DIN BANI PUBLICI, Sorin IONITA, consilier local PNL, sotul <<doamnei>> deputat PNL Antoaneta IONITA, continua ostentativ sa rumege timp de 4 ore, pe durata sedintei, desi este rugat sa aiba o atitudine decenta…. si sa mestece….. cu gura inchisa!!!
Ca de obicei – Gica Contra la orice face primarul, solicita mai multi bani pentru invatamant, dar nu voteaza bugetul Primariei, care prevedea investitii suplimentare la 6 gradinite si scoli din Braila – conform proiectelor incluse pe ordinea de zi sedintei din 30.09.2019.
Suntem convinsi ca alegatorii PNL nu se identifica cu acest consilier municipal si vor fi mai atenti cand voteaza lista sau includ pe lista astfel de specimene!!!”.

In ceea ce-l priveste, Ionita a raspuns acestor comentarii: “Tupeu de primar care atunci cand nu are argumente, jigneste, ca deh, atat poate!
Problema care l-a deranjat pe tovarasul Dragomir nu a fost mestecatul gumei, pe care desi a introdus-o in enunt, a facut-o gresit: <<clevetit>>!
Lasand guma, sa vedem intai de ce este necesar sa cheltuim din banii nostri 1.022.000 roni pe acoperirea gardurilor de la cimitir cu folie de polipropilena imprimata! Care intr-un an sau doi se va duce pe pustii; eu inteleg ca aceasta este maniera PSD- ului de a administra banul cetatenilor, dar totusi…
Si domnul Dragomir, ca avem noi o disputa este una, sa incercati sa va luati de sotia mea, introducand intre ghilimele cuvantul doamna – va califica intr-un anumit fel!”.