DRAGOMIR: TOTI BRAILENII DETESTA MODUL IN CARE BRAI-CATA A EFECTUAT SERVICIILE DE DESZAPEZIRE SI SALUBRITATE IN MUNICIPIU

Servicii de salubritate de proasta calitate, intreruperea activitatii zile intregi, ca urmare a grevelor repetate ale angajatilor neplatiti, halde de gunoi care se aduna in unele zone din oras si care reprezinta un focar de infectie, servicii de deszapezire neefectuate –  sunt unele dintre motivele pentru care primarul Marian Dragomir a decis sa propuna Consiliului Local Municipal Braila rezilierea contractului cu firma Brai-Cata.

Dragomir si-a prezentat astazi pe larg argumentele in plenul CLM Braila, vorbind, printre altele, despre faptul ca desi Municipalitatea a achitat integral contravaloarea serviciilor efectuate, Brai-Cata nu si-a platit la timp nici angajatii si nu a platit nici firmele cu care a colaborat pe partea de deszapezire. Edilul sef a explicat ca banii platiti de Primaria Braila sunt cheltuiti pentru plata datoriilor din alte judete si merg si la executari silite pentru activitati desfasurate in alte judete, “iar angajatii dvs din Braila si societatile brailene care au prestat servicii de deszapezire asteapta de doi ani sau de luni de zile sa-si primeasca platile restante”.

“Brai-Cata are in continuare alte executari silite in valoare de 5.198.000 lei. Chiar daca, prin absurd, Primaria Braila ar plati acea suma de 1,7 milioane lei  care reprezinta penalitatea pentru ca societatea nu a colectat selectiv, asa cum avem prevederi legale (este vorba despre o suma pentru care Brai-Cata si Primaria se judeca – n.r.), ce sa acoperi cu 1,7 milioane lei?

E adevarat ca unii cetateni nu colecteaza selectiv, dar atunci cand unii colecteaza selectiv, sa vezi ca vin angajatii societatii si rastoarna pubelele pe jos, in vazul cetatenilor si incep sa-si aleaga si sa-si culeaga din acele containere ce anume vor si ce nu vor,  eu cred ca e o bataie de joc. Toti brailenii detesta modul in care aceasta societate a efectuat serviciile de deszapezire si colectarea deseurilor in municipiul Braila, in ultima perioada”, a declarat Dragomir.

Edilul sef a mai afirmat ca sefii Brai-Cata i-au spus ca au adus o statie de sortare deseurilor, ca l-au dus chiar sa o vada, insa nu au pus-o niciodata in functiune.

De asemenea, Marian Dragomir a prezentat consilierilor dovezi ca aceasta situatie nu este doar in Braila – asa cum a afirmat astazi in CLM managerul general al firmei amintite, Bogdan Constantinescu -, ci Brai-Cata are acelasi gen de probleme in mai multe orase din tara si de asemenea, s-a discutat sau se discuta despre rezilierea contractului cu Brai-Cata in mai multe consilii locale din tara, iar la Sannicolau Mare, Primaria chiar ofera pe site-ul propriu un model de notificare de refuz de plata a facturilor Brai-Cata, primarul indemnand cetatenii sa refuze plata acestor facturi.

Amintim ca astazi, CLM Braila a aprobat proiectul de hotarare care prevede rezilierea contractului de delegare a gestiunii activitatilor de colectare si transport a deseurilor din municipiul Braila, incheiat intre Primarie si societatea Brai-Cata.