IN PERIOADA 1 – 22 NOIEMBRIE SE FAC INSCRIERI LA CONCURSUL DE DESENE SI ESEURI CU TEMA „ORASUL MEU, ORASUL TAU”

In perioada 1 – 22 noiembrie se vor face inscrieri la Concursul de desene si eseuri cu tema „Orasul meu, orasul tau”, organizat de Biblioteca Judeteana „Panait Istrati” Braila si aflat in acest an la a VI-a editie. Concursul se adreseaza copiilor de gradinita si celor din clasele 0 – IV. Pentru a participa la concurs, participantii trebuie sa aiba varsta cuprinsa intre 4 si 11 ani, sa fie autorii lucrarii prezentate si sa depuna lucrarea respectiva la sediul Bibliotecii Judetene pana la data de 22 noiembrie, impreuna cu datele de contact ale unui parinte sau cadru didactic.
Manifestarea face parte dintr-o serie de actiuni comune, in urma unui parteneriat international cu Asociatia BiblioClub Arganda Spania, Biblioteca Judeteana „George Baritiu” Brasov, Biblioteca Judeteana „Alexandru Odobescu” Calarasi, Biblioteca Judeteana „Paul Iorgovici” Caras-Severin, Biblioteca Judeteana „Ioan N. Roman” Constanta, Biblioteca Judeteana „Stefan Banulescu” Ialomita, Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera”, Biblioteca Judeteana „Nicolae Iorga” Prahova, Biblioteca Judeteana „Panait Cerna” Tulcea.
Cele mai reusite lucrari, care vor fi premiate in urma concursului, vor fi incluse in cartea „Braila, orasul meu”, care va fi trimisa bibliotecilor partenere.

Concursul „Orasul meu, orasul tau” va avea patru sectiuni: desene de nivel prescolar, desene de nivel primar, compuneri, carti postale (care sa redea frumusetea propriului oras, monumente, locuri reprezentative, etc).

Juriul concursului va fi alcatuit din prof. Mariana Tudose, prof. Camelia Chirchiboi, prof. Simona Boboc si fotograful Nicu Iordan.
In data de 26 noiembrie, in cadrul Galei de premiere ce se va desfasura la sediul Bibliotecii Judetene, vor fi desemnati castigatorii. Se vor acorda urmatoarele premii: *Premiul special pentru talent *; *Premiul de popularitate (concurentul a carui lucrare va primi cele mai multe voturi prin optiunea Like, pe pagina de Facebook, va intra in posesia acestuia); *premii pentru fiecare sectiune.

Pentru mai multe informatii referitoare la concurs, cei interesati se pot adresa coordonatorului de proiect, Doinita Mihaela Stanciu, la telefon 0740.681971 sau pot folosi adresa de mail: sectiacopiibjbraila@gmail.com.