IONITA: GUVERNUL INTARZIE DE LUNI DE ZILE APROBAREA UNEI HOTARARI CARE AR OFERI ACCESUL LA MEDICAMENTE INOVATIVE BOLNAVILOR DE CANCER, SIDA SI DIABET

Deputatul brailean Antoneta Ionita (PNL) este nemultumita de faptul ca desi Guvernul a anuntat din luna iulie completarea Listei de medicamente rambursate cu 17 noi medicamente inovative destinate in special tratamentului bolnavilor de cancer, HIV si diabet, acest lucru nu s-a intamplat, in conditiile in care nu era nevoie decat de o Hotarare de Guvern.

Ionita apreciza intr-un comunicat de presa ca este vorba despre o noua minciuna a Guvernului: “Dupa mai bine de patru luni, initiativa este blocata. Actul normativ s-a incurcat in circuitul de avizare ministeriala. In acest timp, mii de pacienti isi pun speranta ca un medicament modern le poate salva viata.

Asistam la o noua minciuna marca PSD care, in cadrul Programului de Guvernare, dar si la iesirile publice a expertilor pe sanatate declara ca sustine imbunatatirea accesului pacientilor la medicamente inovative. Dincolo de declaratii, pacientii din Romania nu au in continuare acces la alternativele terapeutice salvatoare de vieti. Totul ramane la stadiul de intentie si de promisiune, iar Guvernul Romaniei se face direct raspunzator pentru ca romanii nu beneficiaza de medicamentele moderne. PSD nu are nicio scuza pentru aceasta tergiversare!

Exista, insa, o explicatie: PSD a secatuit Romania, a lasat bugetul fara bani si le rapeste romanilor si dreptul constitutional de a avea acces la tratamentele de care beneficiaza pacientii din toata Uniunea Europeana. Nepasarea si incompetenta inseamna vieti, iar pacientii nu mai accepta explicatii. Ei au nevoie de medicamente! Somam Guvernul sa emita Hotararea de Guvern si sa le dea romanilor bolnavi sansa la viata”.